1 מניחים בקערה גדולה קמח, סוכר, מלח, שמרים יבשים, ביצים, חמאה מומסת ושמנת חמוצה ומערבבים בעזרת כף. מוסיפים בהדרגה את החלב (לא מוסיפים את כל הכמות בבת אחת כי לא בטוח שהבצק צריך את כולה) ומערבבים עד שהקמח נטמע בתערובת והבצק מאוד מאוד דביק. אם הבצק עדיין יבש, מוסיפים מעט חלב בכל פעם.
2 מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה של כשעתיים בטמפרטורת החדר.
3 אחרי שהבצק תפח מקמחים אותו מעט מלמעלה. מקמחים היטב גם את משטח העבודה והופכים את הקערה עם הבצק על המשטח המקומח. מקפלים את כל הבצק פנימה לצורת כדור בעזרת הידיים או בקלף (זה יעזור לו להתייצב לגמרי).
פרוסות חלת בריוש במילוי שוקולד ללא לישה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
4 מחלקים את כדור הבצק הגדול לשלושה חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן באורך התבנית. מפזרים שורה נדיבה של שוקולד צ'יפס בשליש התחתון של כל אחת מיריעות הבצק ומגלגלים. קולעים צמה משלוש הרצועות.
5 משמנים תבנית, מעברים אליה את החלה הקלועה, מכסים ומניחים להתפחה נוספת של 35-40 דקות.
6 מחממים תנור ל-170 מעלות.
7 מברישים את החלה בביצה טרופה, מפזרים שקדים פרוסים ואופים 35-40 דקות, עד שהחלה שחומה למראה ומוכנה.
8 מצננים מעט, בוזקים אבקת סוכר, פורסים וזוללים.
* לגרסת פרווה ממירים את חמאה במרגרינה/נטורינה ואת החלב במים.
* אפשר להחליף את פצפוצי השוקולד בכל מילוי אחר שאוהבים.
* אם רוצים להשאיר את החלה ללא מילוי, יש להוסיף לבצק מראש עוד שליש כוס סוכר.
חלת בריוש ושוקולד ללא לישה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל