https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (6 מנות):

  • 6 תפוחי אדמה גדולים
  • 150 גרם חמאה
  • 4 כפות קרם פרש או שמנת חמוצה
  • 75 גרם גבינה צהובה מגוררת (רצוי אמנטל או פרמזן)
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מנקים את תפוחי האדמה היטב בעזרת מברשת (לא מקלפים!), מנקבים אותם במזלג, מניחים בתבנית אפייה ומכניסים לתנור לכ-45 דקות. תפוחי האדמה צריכים להתרכך היטב, אך לא להתפורר.

2מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור ובעודם חמים חוצים אותם לשניים. מרוקנים את תוכנם לקערה, מועכים במזלג, ומוסיפים את החמאה, מלח ופלפל לפי הטעם. מניחים למחית להתקרר.

3מפזרים מעט קמח על משטח עבודה, ובידיים מקומחות מחלקים את התערובת לשש מנות שוות. יוצרים מכל מנה כדור, ומשטחים לצורת פשטידה עגולה בעובי כ-2 ס"מ.

4מניחים את הפשטידות בתבנית אפייה משומנת. יוצרים בעזרת הבוהן גומה קטנה, בעומק כס"מ, במרכז כל פשטידה, ויוצקים פנימה את הקרם פרש.

5מחממים את גריל התנור היטב, מפזרים את הגבינה הצהובה בצורה אחידה על הפשטידות ומכניסים לתנור. כאשר הגבינה הצהובה מותכת והופכת שחומה ואחידה, המנה מוכנה. מומלץ להגיש חם, כתוספת למנה העיקרית, או כמנה עיקרית בליווי סלט חסות למשל.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il