לחמג'ון עם חציל קלוי ועגבניות צלויותמנה ראשונה או עיקרית עסיסית וטעימה בניחוחות טאבון מסורתיגילי הלפטק|מאסטר שף| פורסם31/08/1121:00 ![]() |
המצרכים (6 מנות):לבצק:
לתערובת הבשר:
לירקות:
להגשה:
אופן ההכנה:להכנת הבצק: 1מערבבים יחד קמח, שמרים, מלח, סוכר, מים ושמן זית. לשים מספר דקות, עד לקבלת בצק גמיש ולא דביק. שמים בקערה משומנת במעט שמן זית, עוטפים ומתפיחים במקום חם למשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו. לתערובת הבשר: 2קוצצים דק מאוד את שני סוגי הבשר ומערבבים בקערה יחד עם פטרוזיליה, עגבנייה, עירית שומית ופלפל ירוק חריף. מתבלים במלח ופלפל. 3קולים את החצילים בשלמותם בטאבון למשך כ-10 דקות עד שקליפת החציל חרוכה. מצננים. חותכים את החצילים לרבעים לאורכם ושמים במסננת כדי להוציא מעט מהנוזלים עד לשימוש. 4מניחים במחבת את פרוסות או רבעי העגבניות, מתבלים במעט מלח ופלפל ומזלפים מעט שמן זית. צולים בטאבון למשך מספר דקות עד שהעגבניות שחומות אך לא אפויות לחלוטין. שומרים בצד עד לשימוש. 5לשים מעט את הבצק שתפח ומחלקים לכדורים בגודל של כדור טניס, מניחים על משטח מקומח, מכסים ומתפיחים בשנית למשך חצי שעה. 6משטחים את כדורי הבצק ביד עם מעט שמן זית לפיתה בעובי של כ-3 מ"מ. על כל פיתה שמים מעט מתערובת הבשר ומשטחים על כל הבצק בשכבה דקה. אופים בטאבון למשך מספר דקות עד שהפיתות שחומות והבשר עשוי היטב. 7שמים על כל פיתה אפויה מספר עגבניות אפויות ומעט מהחציל הקלוי. מפזרים עלי פטרוזיליה ועירית שומית. מערבבים יחד פלפל ירוק חריף ולימון קצוצים על שמן זית, מתבלים במעט מלח ומגישים בקערית לצד הפיתות. תגיות:לחמג'ון https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9C%D7%97%D7%9E%D7%92%27%D7%95%D7%9Fבשר https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%91%D7%A9%D7%A8חצילים https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%97%D7%A6%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9Dעגבניות https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A2%D7%92%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AAטאבון https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%98%D7%90%D7%91%D7%95%D7%9F ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |