לחם תירס של קליסהזמרת קליס, זאת מהמילקשייק שמביא את כל הבנים לחצר, היא גם שפית מוסמכת שלמדה בקורדון בלו. בסוף השבוע הזה היא מופיעה בישראל ואנחנו מקבלים מתכון שלה ללחם תירס עם ג'ינג'ר וזיגוג דבשקליס|mako אוכל| פורסם05/02/1515:01 ![]() צילום: אימג'בנק / Thinkstock |
המצרכים (10 מנות):
לזיגוג הדבש:
אופן ההכנה:1מחממים תנור לחום של 180 מעלות. 2מעבירים את הקמח לקערה גדולה ומוציאים לקערה קטנה יותר כף קמח לשימוש מאוחר יותר. מוסיפים לקערת הקמח הגדולה את קמח התירס, הסוכר, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הג'ינג'ר והמלח ומערבבים. 3טורפים בקערה נפרדת חלב וביצים ויוצקים אותם לקערה עם החומרים היבשים. מערבבים רק עד שהתערובת מתאחדת. 4מוסיפים לקערה הקטנה עם כף הקמח את הג'ינג'ר המסוכר ומערבבים אותו בקמח, כדי שלא ישקע במהלך האפייה. 5מקפלים את הג'ינג'ר המקומח ואת גרגירי התירס אל תוך בלילת הלחם. 6יוצקים את החמאה המומסת אל מחבת ברזל יצוק בקוטר 24 או 26 ס"מ (או לחלופין - מחבת שיכולה להיכנס לתנור או תבנית עגולה) ובעזרת מברשת או נייר סופג מצפים את השוליים והתחתית שלה. 7מעבירים את הבלילה למחבת ואופים כ-25-30, או עד שקיסם הננעץ במרכז הלחם יוצא יבש. 8מכינים את זיגוג הדבש: מערבבים את כל המרכיבים בקערה קטנה. 9מוציאים את הלחם המוכן מהתנור, מחוררים אותו בעזרת מזלג ומברישים על חלקו העליון את הזיגוג בעודו חם. קליס מופיעה בזאפה הרצליה בימים שישי ושבת - 6-7.2.15.לפרטים http://www.zappa-club.co.il/index.php?dir=site&page=shows&op=item&cs=4929&date=1423339200. >> תשמעו, יש מה לאכול ברחובות https://www.mako.co.il/food-weekend/Article-a76261ba8903b41006.htm?Partner=interlink>> אחד לכל נתח: 4 מתכונים מנצחים לעוף https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-c7edc76e3295b41006.htm?Partner=interlink![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |