פיתות במחבתמוכנים להכיר את מלכת הפחמימות החדשה בחייכם? היא פיתה, מכינים אותה עם גבינות ובצל ירוק והיא אומנם לא יודעת להיפתח לכיס כמו פיתה רגילה - אבל היא לגמרי שלמה ומושלמת בפני עצמהענת אלישעhttps://www.mako.co.il/food-chefs/Editor-f3c89629e162871026.htm|mako אוכל| פורסם19/09/2307:18 ![]() צילום: ענת אלישע, mako אוכל |
המצרכים :לבצק:
למילוי:
להברשה:
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק: מערבבים בקערה שמרים, סוכר ומים. מניחים בצד ל-10 דקות. 2מוסיפים את הקמח, היוגורט, שמן הזית והמלח ומערבבים בעזרת כף. כשהבצק מתגבש מוציאים אותו למשטח מקומח קלות ולשים עד לקבלת מרקם חלק (אפשר במיקסר). יוצרים כדור ומכסים לרבע שעה (הבצק אמור להיות רך ומעט דביק. אם הוא יותר מדי דביק מוסיפים בכל פעם עוד כף אחת של קמח). 3מחלקים את הבצק ל-8 כדורים, מכסים ומניחים ל-10 דקות. 4מרדדים כל כדור לפיתה בעובי סנטימטר. . מניחים במרכז כל פיתה מתערובת הגבינות ומפזרים מעט בצל ירוק קצוץ. מקפלים את השוליים למרכז, הופכים את הכדור ומרדדים בעזרת מערוך בחזרה לפיתה. 6משמנים קלות מחבת ומחממים היטב. 7מניחים פיתה במחבת ומברישים את חלקה העליון בשמן זית עם פטרוזיליה. כשמזהיב הופכים ומטגנים עד הזהבה קלה מהצד השני. מעבירים לצלחת הגשה ומברישים בשמן זית ופטרוזיליה את הצד שלא נמרח. חוזרים על הפעולות עם כל הפיתות. מגישים מיד. פיתות מחבת שיא השיאים עם גבינה|צילום: ענת אלישע, mako אוכל פיתות מחבת|צילום: ענת אלישע, mako אוכללבלוג של ענת אלישע https://www.anatelisha.co.il/ ולאינסטגרם שלהhttps://www.instagram.com/anat_elisha_kitchen/ בתיאבון! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |