חלת כדורים מפנקתשנים רצינו לדעת איך מכינים חלה כזאת, וקיבלנו את התשובה המרגיזה "אין מה לדעת". אבל האמת היא שזה נכון - כל מה שצריך זה לעקוב בדייקנות אחרי מתכון מוצלח כמו זה, לחכות בסבלנות שיתפח ואז לקשט במה שאוהביםבל קפצן|mako אוכל| פורסם22/10/1515:18 ![]() צילום: קרן לוי, mako אוכל |
המצרכים :
לזיגוג ועיטור:
אופן ההכנה:1מנפים את הקמח לקערת המיקסר ומוסיפים את השמרים. מערבבים ומוסיפים את שאר החומרים פרט למלח. לשים עם וו לישה כ-3 דקות במהירות אטית. 2מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-7 דקות במהירות אטית. 3יוצרים כדור מהבצק, מכסים ומניחים להתפחה עד להכפלת הנפח (כשעה בקיץ, שעה וחצי עד שעתיים בחורף). 4מחלקים את הבצק ל-16 חתיכות בגודל שווה (מומלץ להיעזר במשקל). 5מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. יוצרים מחתיכות הבצק כדורים עגולים ויפים ומסדרים בתבנית באופן מרווח ב-4 שורות ו-4 טורים, כך שיכסו את התבנית כולה (שומרים על רווח של 2-3 ס"מ בין כדור לכדור). 6מכסים במגבת ומתפיחים שוב עד הכפלת הנפח. 7מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את הכדורים בביצה הטרופה ומעטרים בזרעים וגרעינים לפי הטעם. אופים כ-40 דקות, עד הזהבה. 8מצננים על רשת ומגישים. >> בזמן שאתם מחכים שהבצק יתפח, תכינו את העוגיות האלה פעמיים https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/all-week-recipes-pastry-recipes/Recipe-82bad5a52ea6051006.htm?Partner=interlink![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |