https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

לחם פרנה ממכר

קרן אגם קוראת להן "לחם", אנחנו מעדיפים להתייחס לפרנה כאל לחמנייה, פשוט כדי שלא נצטרך להגביל את עצמנו לאחת. כך או כך, המתכון הזה מהספר החדש שלה יניב את הפרנות הביתיות הכי מוצלחות שאנחנו מכירים

https://www.mako.co.il/food-chefs/Editor-e80be5d4523a351006.htm|מה אופים היום? הוצאת מודן| פורסם07:07
לחם פרנה ממכר של קרן אגם (צילום: קרן אגם ונופר צור, מה אופים היום? הוצאת מודן)
צילום: קרן אגם ונופר צור, מה אופים היום? הוצאת מודן
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

אחד הלחמים המרשימים, הטעימים והיפים שיצא לי להכין הוא לחם הפרנה המרוקאי. כשאפיתי בטאבון הפרנות יצאו מטורפות והייתי אומרת אפילו מפחידות! במתכון תמצאו גם הוראות להכנת פרנות בתנור הביתי, שיוצאות לא פחות טוב.

המצרכים :

ל-7 יחידות:

  • 3-2 כוסות (700-650 מ"ל) מים חמימים (בקיץ אפשר מים מהברז)
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר לבן
  • כ־7 כוסות (1 ק"ג) קמח פיצה
  • או קמח לחם או קמח לבן
  • 2 כפיות מלח דק
  • 1 כף דבש
  • 1 כף שמן זית

לקימוח (לא הכרחי):

  • קמח דורום רימצ'ינטה או קמח סמולינה

להברשה:

  • שמן זית

אופן ההכנה:

1במיקסר עם וו לישה מערבלים 2 וחצי כוסות מים עם השמרים והסוכר. מוסיפים את הקמח, המלח, הדבש ושמן הזית ולשים במשך 10-8 דקות עד לקבלת בצק רך מאוד וגמיש. רק אם צריך מוסיפים עוד קצת מים. הבצק אמור להיות קצת דביק וזה בסדר גמור. אם הוא דביק מדי אפשר להוסיף מעט קמח, אבל אל תמהרו להוסיף בשלב זה.

2כשהבצק מוכן מעבירים אותו לקערה משומנת בשמן זית ומגלגלים אותו בקערה כדי שיצופה בשמן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה של שעה ורבע עד שעה וחצי בטמפרטורת החדר, עד שהבצק תפוח.

3מקמחים קלות משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק. מחלקים את הבצק ל-7 חלקים שווים במשקל 265 גרם כל אחד (אפשר גם לחלק ליותר חלקים וליצור פרנות קטנות יותר).

4יוצרים מכל חלק כדור ומניחים את כל הכדורים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומקומחת בקמח דורום או סמולינה.

לחם פרנה ממכר של קרן אגםלחם פרנה ממכר של קרן אגם|צילום: קרן אגם ונופר צור, מה אופים היום? הוצאת מודן

5מכסים את הכדורים במגבת או בניילון נצמד רופף ומניחים להתפחה חוזרת של 60-45 דקות עד שהכדורים נראים תפוחים.

6מקמחים את משטח העבודה בקמח דורום או סמולינה ומעצבים את הפרנות: פותחים מעט כל כדור ומאריכים אותו לצורה אובלית. מכסים את כל הפרנות במגבת ומניחים ל-20-10 דקות. בינתיים מחממים את הטאבון ל-280 מעלות או את התנור ל-250 מעלות. אם אופים בתנור, מניחים בתוכו תבנית תנור הפוכה.

7לפני שאופים את הפרנות מקמחים אותן במעט קמח דורום או סמולינה בחלקן העליון.

8לאפייה בטאבון: מכניסים בכל פעם פרנה אחת (אלא אם יש לכם טאבון גדול) ומסובבים כמה פעמים כדי שלא תישרף. בטאבון שלי כל פרנה נאפית תוך דקה וחצי; לאפייה בתנור: מעבירים את הפרנות לתבנית התנור ששמנו הפוכה בתוך התנור החם, ואופים 20-15 דקות עד שהפרנות משחימות.

9מוציאים את הפרנות מהטאבון או מהתנור, מברישים אותן בשמן זית ומגישים חם.

מה אופים היום? הכריכהמה אופים היום? הכריכה|צילום: אפיק גבאי, מה אופים היום? הוצאת מודן

המתכון מתוך הספר "מה אופים היום? https://www.mako.co.il/food-rosh-hashana/Article-b8f0a934a1a5a81027.htm?Partner=interlink" בהוצאת מודן.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il