https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

לחם שיפון ופירות יבשים

לחם כפרי מופלא עם המון דגנים, פירות יבשים ומעט דבש למתיקות עדינה

|מסעדת ADAMA| פורסם12:25
לחם שיפון ופירות יבשים (צילום:  יחסי ציבור )
צילום: יחסי ציבור
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (20 מנות):

  • 600 מ"ל מים

  • 700 גרם קמח שטיבל 2
  • 300 גרם קמח שטיבל 7
  • 20 גרם מלח
  • 30 גרם דבש
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 100 גרם זרעי פשתן
  • 100 גרם גרעיני חמנייה
  • 100 גרם שומשום
  • 100 גרם גרעיני דלעת קלופים
  • 30 מ"ל שמן זית
  • 100 גרם פירות יבשים חתוכים לקוביות קטנות

אופן ההכנה:

1מכניסים למיקסר את המים, הקמחים והמלח ומערבבים. לאחר כדקה מוסיפים את הדבש. לשים במשך כ-3 דקות ומוסיפים את השמרים ומעט משמן הזית.

2ממשיכים ללוש במשך 3 דקות נוספות, מוסיפים את יתרת שמן הזית והפירות היבשים ומערבלים כדקה נוספת.

3כשהבצק מוכן מעבירים אותו לקערה מקומחת קלות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד שמכפיל את נפחו (במשך כ-45-40 דקות).

4מוציאים את הבצק מהקערה ומעבדים בתנועות לחיצה להוצאת האוויר שהצטבר.

5נותנים לבצק לעמוד במשך 10 דקות נוספות ולוחצים שוב. מעצבים לכיכר עגולה.

6מתפיחים את הבצק במשך 30-40 דקות נוספות (להגדלת הנפח) וחורצים 4 חתכים לאורכו (בחלק העליון). מחממים תנור ל-200 מעלות.

7מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים במשך 45 דקות . הלחם מוכן כאשר נשמעת נקישה חלולה בתחתית הלחם.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il