אצבעות בורקס עם גבינות וזיתיםמה הפלא שאנחנו טוחנים בורקס כאילו אין מחר? זה אחד הדברים הקלים להכנה, הטעימים והמנחמים. פה קרן אגם ממלאת אותם בגבינות (כל גבינה שיש בבית תעבוד) וזיתים ולא מבזבזת זמן על צורות: אצבעות שמנמנות וזהו זהקרן אגםhttps://www.mako.co.il/food-chefs/Editor-e80be5d4523a351006.htm|לא צויין שם מקור| פורסם02/11/2312:30 ![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
אנחנו חזקים בימים האלו בבורקסים וכל הבצקים המוכנים מקלים על כולנו כשהילדים וגם אנחנו נמצאים הרבה בבית, והאוכל… כמה הם אוכלים? אצבעות בורקס בקלי קלות שמכינים מבצק מצונן או קפוא ממש בזריזות ממלית של איזה גבינות שיש בבית. האצבעות דקיקות, הביס חלום והן מתחסלות ממש מהר. המצרכים :12-18 יחידות:
להברשה:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. 2מערבבים בקערה את כל הגבינות עם הזיתים וממליחים. 3פורסים את בצק העלים על משטח נח לעבודה ומעט מקומח, ומחלקים את הבצק למלבנים (5 ס"מ על 9-10 ס"מ) בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה. בורקס בצק עלים עם גבינות וזיתים|צילום: קרן אגם, mako אוכל4מניחים כף גדושה מהמלית במרכז כל מלבן לאורכו (נזהרים לא למלא יותר מדי,כי הבצק עלול להיפתח בזמן אפייה), מחברים את שני קצוות המלבן לאורך וצובטים אותם כדי שיתחברו יחד. 5הופכים כל מלבן ומגלגלים ממש קצת על משטח העבודה כדי לחבר את הבצק ומעבירים לתבנית עם הפתח כלפי מטה. 6מברישים את כל האצבעות בביצה טרופה ומפזרים שומשום בנדיבות. 7אופים 20-25 דקות, עד להשחמה יפה. מגישים חם. * אפשר לגוון עם סוגי הגבינות ואפשר גם להכין את המקלות כמקלות פיצה עם רוטב פיצה וגבינה צהובה מגורדת. אצבעות בורקס עם גבינות וזיתים|צילום: קרן אגם, mako אוכלבתיאבון! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |