https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

לחמניות שמונה עם שומשום

רכות, טעימות ומתקתקות עם תועפות של שומשום - מתפללים ליום שבו המספר 8 יתקשר אצלנו יותר עם לחמניות ופחות עם צווי מילואים. עד אז - נתנחם באפייה

לחמניות שמונה עם שומשום (צילום: עדי קלינהופר, mako אוכל)
צילום: עדי קלינהופר, mako אוכל
  • זמן עבודהיותר משלוש שעות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

ל-15 לחמניות:

  • 1 ק"ג קמח
  • 40 גרם (4 כפות לא גדושות) שמרים טריים
  • 6 כפות (72 גרם) סוכר
  • חצי כוס (100 מ"ל) שמן קנולה
  • 500 מ"ל מים
  • כף (10 גרם) מלח
  • שמן זית, למריחה אחרי האפייה

לציפוי:

  • 8 כפות סילאן
  • 8 כפות מים רותחים
  • 1 כוס שומשום

אופן ההכנה:

1מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים את השמן והמים ומתחילים ללוש על מהירות בינונית. מוסיפים את המלח.

2לשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק אחיד ודביק. מעבירים אותו לקערה משומנת, מכסים ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח - כשעתיים או לילה במקרר.

3מוציאים את הבצק מהקערה, מחלקים לחלקים שווים של 100 גרם כל אחד ויוצרים לחמניות בצורת 8 (ראו סרטון).

4מערבבים היטב בקערה את הסילאן עם המים ובקערה נוספת שמים את השומשום.

5טובלים כל לחמנייה בקערת הסילאן ואז בשומשום. מסדרים בתבנית מרופדת נייר אפייה ברווחים שווים ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח (כ-40 דקות).

6מחממים תנור ל-175 מעלות, טורבו.

7אופים את הלחמניות כ-25 דקות, או עד הזהבה.

8מברישים את הלחמניות בשמן זית ומצננים (בהתחלה החלק העליון של הלחמניות מעט קשה, לאחר הצינון הוא מתרכך).

לבלוג של עדי -עדיקוש https://adikosh.co.il/

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה https://www.instagram.com/adikosh_123/

בתיאבון!

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il