מאפה מנגולד מבצק ללא מיםמתכון לבורקסים קטנים ומשגעים מבצק שמרים. תנסו ולא תצטערוארז קומרובסקיhttps://www.mako.co.il/food-chefs/Editor-049cb2c9706c411001.htm|גלובס http://www.globes.co.il/| פורסם26/06/1221:53 ![]() צילום: יואל מזרחי, יחסי ציבור |
המצרכים :לבצק:
למילוי:
אופן ההכנה:1לילה קודם האפייה מערבבים את הקמח עם השמרים ועם היין, מוסיפים את שמן הזית ולשים עם המלח עד לקבלת בצק אחיד וגמיש. הבצק לא צריך להיות דביק! מניחים בקערה קטנה ומכסים בניילון. מתפיחים במקרר למשך הלילה. 2בינתיים מכינים את המילוי: מפרידים את העלים הירוקים מהגבעולים הלבנים וקורעים אותם בידיים. קוצצים את הגבעולים לקוביות קטנות, מקפיצים את הבצל ואת הגבעולים שקצצתם בשמן זית חם עד שמזהיבים. מוסיפים את עלי המנגולד הקרועים ואת השום הכתוש, מתבלים במוסקט, במלח ובפלפל לפי הטעם. משך טיגון העלים קצר, רק עד שינבלו וישנו צבע. 3מניחים במסננת כדי להגיר את הנוזלים החוצה, ונותנים למילוי להגיע לטמפרטורת החדר. מעבירים לקערה ומוסיפים את גבינת העזים המפוררת. "פותחים" את הבצק הקר לדף דקיק על משטח מקומח היטב. מקמחים גם את החלק העליון של הבצק המרודד, כדי שהמערוך לא יידבק לבצק תוך כדי רידוד. 4קורצים בעזרת כוס הפוכה עיגולים בקוטר 8 סנטימטרים בערך. מניחים במרכז כל עיגול בצק כפית נדיבה של המילוי, וסוגרים את המאפים לחצי ירח. מקפלים את הקצוות כמו שסוגרים בורקיטס, כדי שהמאפים לא ייפתחו במהלך האפייה. אפשר לעשות קיפולים קטנים בעזרת האצבעות ואפשר לסגור בעזרת מזלג מקומח. 5מחממים תנור ל-220 מעלות, מתפיחים את המאפים הקטנים כשעה, תוך כדי שהתנור מתחמם. אופים בלי לחות על טורבו במשך כ-18-20 דקות. מוציאים ומגישים עם יוגורט סמיך ועשיר. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! תגיות:בורקס https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%A7%D7%A1מנגולד https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9E%D7%A0%D7%92%D7%95%D7%9C%D7%93גבינת עזים https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%92%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%AA+%D7%A2%D7%96%D7%99%D7%9Dמתכון https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%9Fארז קומרובסקי https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%90%D7%A8%D7%96+%D7%A7%D7%95%D7%9E%D7%A8%D7%95%D7%91%D7%A1%D7%A7%D7%99 ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |