חלת פירות יבשיםעזבו אילנות, תשכחו משקדיות, בשבילנו ט"ו בשבט זה החלה הזאת - חלה מתוקה עם פירות יבשים קצוצים בפנים וגרעינים טעימים ופריכים מבחוץ. הגישו אותה עם קוטג' או גבינה לבנה, וזהו - לא צריך יותראינס שילת ינאי|מועצת החלב| פורסם24/01/1807:23 ![]() צילום: אורן כהן, מועצת החלב |
המצרכים :
לציפוי:
אופן ההכנה:1מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים והסוכר, ויוצרים גומה במרכז. 2מכניסים לגומה את היוגורט, הביצה, המלח, השמן והמים ולשים לבצק אחיד (זה בסדר אם הבצק קצת דביק). 3מוסיפים את הפירות המיובשים ולשים כ-3 דקות נוספות. 4מעבירים את הבצק לקערה משומנת ועוטפים בשקית ניילון. מתפיחים במקום חמים כשעה. 5לשים את הבצק על משטח מקומח וקולעים שתי חלות. 6מעבירים את החלות לתבנית מרופדת נייר אפייה ומתפיחים חצי שעה נוספת. 7מחממים תנור ל-180 מעלות. מצפים את החלות בביצה הטרופה ומפזרים שומשום וגרעינים. 8אופים כחצי שעה, או עד שהחלה משחימה יפה. * מומלץ להגיש עם קוטג' או גבינה לבנה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |