מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

לחמניות שום ועשבי תיבול ללא לישה

כל מאפה שמרים שאינו דורש לישה גורם לנו להרגיש שניצחנו את המערכת, ועל אחת כמה וכמה לחמניות חלביות, רכות וממכרות כמו אלה. רוצים אותן פרווה? גם זה אפשרי

https://www.mako.co.il/food-chefs/Editor-e80be5d4523a351006.htm|מה אופים היום? הוצאת מודן| פורסם10:49
לחמניות שום ועשבי תיבול ללא לישה (צילום: קרן אגם ונופר צור, מה אופים היום? הוצאת מודן)
צילום: קרן אגם ונופר צור, מה אופים היום? הוצאת מודן
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

עד שהכרתי את הלחמניות האלו הייתי בטוחה שבצק ללא לישה מחייב זמן התפחה ארוך מאוד, אבל אחרי שהכנתי אותן הבנתי שהתפחה קצרה לא מורידה מהאיכות. אלו לחמניות רכות רכות, עשירות בשום ובעשבי תיבול, והן ממלאות את הבית בריח מטריף. גרסת הפרווה שמפורטת בסוף המתכון לא נופלת מהגרסה החלבית.

המצרכים :

ל-16-14 לחמניות:

  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 4 כפות סוכר לבן
  • 1 כוס + כף (250 מ"ל) חלב, חמים
  • 2 ביצים גודל L
  • 80 גרם חמאה רכה
  • 4 כוסות (560 גרם) קמח לחם או קמח פיצה או קמח לבן
  • כפית וחצי מלח דק
  • 5-4 שיני שום, כתושות
  • 4-3 כפות עשבי תיבול (למשל: בזיליקום, פטרוזיליה, שמיר), קצוצים דק

להברשה:

  • ביצה טרופה

אופן ההכנה:

1שמים בקערה את השמרים, הסוכר והחלב ומערבבים עם כף עץ. מוסיפים את הביצים והחמאה ומערבבים עוד קצת. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים שוב. מוסיפים את השום ועשבי התיבול ומערבבים היטב במשך 4-3 דקות עד שמתקבל בצק קצת דביק, אבל כזה שמתרומם עם הכף בקלות מהקערה. שימו לב שהבצק לא יוצא חלק וגמיש כמו בצק שמכינים במיקסר.

2מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעליו במגבת ומניחים להתפחה של כשעה וחצי.

לחמניות שום ועשבי תיבול ללא לישהלחמניות שום ועשבי תיבול ללא לישה|צילום: קרן אגם ונופר צור, מה אופים היום? הוצאת מודן

3מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים אותו ל-16-14 כדורים שווים בגודלם (כל כדור במשקל של כ-80 גרם).

4בעזרת מערוך מרדדים כל כדור בצק לרצועה ארוכה, ומגלגלים אותו מהצד הרחב פנימה ליצירת צורת לחמנייה מוארכת. מניחים את כל הלחמניות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

5מכסים את הלחמניות במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 30-25 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.

6מברישים את הלחמניות בביצה הטרופה ואופים כ-25 דקות עד שהן זהובות.

** לגרסת פרווה ממירים את החלב במים ואת החמאה ברבע כוס (60 מ"ל) שמן זית.

** לגרסה טבעונית אפשר להמיר את החלב במים, את החמאה והביצים בשליש כוס (80 מ"ל) שמן זית, ולהבריש במים מעורבבים עם מעט סילאן וכף שמן, או רק במים.

מה אופים היום? הכריכהמה אופים היום? הכריכה|צילום: אפיק גבאי, מה אופים היום? הוצאת מודן

המתכון מתוך הספר "מה אופים היום? https://www.mako.co.il/food-rosh-hashana/Article-b8f0a934a1a5a81027.htm?Partner=interlink" בהוצאת מודן.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il