לחם בסיר ללא לישהחלום הלחם הביתי לא פוסח על איש, אבל יש כאלה שפשוט אין להם כוח ללוש. לא שופטים, רק רוצים לספר על הלחם הזה מהבלוג של גבישס: מינימום מצרכים, מערבבים קצת ואופים בתוך סיר סגור. שהאחרים ילושו, אנחנו ננוח![]() צילום: מירב גביש, גבישס, בלוג אוכל |
המצרכים :
אופן ההכנה:1מנפים את הקמח לקערה גדולה. מוסיפים את השמרים היבשים ומערבבים. מוסיפים את המים והמלח ומערבבים היטב בכף עץ עד שהחומרים מתאחדים והבצק חלק. מכסים את הקערה בניילון נצמד. מתפיחים בטמפרטורת החדר 7-8 שעות בקיץ או 14-16 שעות בחורף. הבצק יוצא לח, דביק ותוסס (זה מעולה!). 2בסיום התפיחה מחממים את התנור ל-240 מעלות ומניחים בתוכו סיר ברזל עם מכסה (בנפח 4 ליטר לפחות) לחצי שעה. אחרי חצי שעה מוציאים את הסיר מהתנור. זהירות! הוא לוהט. זורים קמח על כדור הבצק שתפח והופכים אותו לתוך הסיר החם. מכסים במכסה, מחזירים את הסיר לתנור ואופים 40 דקות. 3אחרי 40 דקות מסירים את מכסה הסיר, מורידים את טמפרטורת התנור ל-220 מעלות ואופים כ-15 דקות נוספות. 4מוציאים את הסיר בזהירות, ומעבירים את כיכר הלחם לצינון על גבי רשת. זה השלב שבו אתם חייבים להתאפק (תבטיחו לי!) - רק כשהלחם מתקרר אפשר לפרוס. >> לבלוג של גבישס http://www.gavisious.com/ >> לאינסטגרם של גבישס https://www.instagram.com/gavisious/ ** אפשר להכין את הלחם עם קמח כוסמין לבן באותה כמות. ** אם מחליפים לקמח מלא או קמח שיפון - מפחיתים כמות ל-600 גרם. ** אפשר להוסיף זיתים, אגוזי מלך ו/או תבלינים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |