מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

לחם בסיר ללא לישה

חלום הלחם הביתי לא פוסח על איש, אבל יש כאלה שפשוט אין להם כוח ללוש. לא שופטים, רק רוצים לספר על הלחם הזה מהבלוג של גבישס: מינימום מצרכים, מערבבים קצת ואופים בתוך סיר סגור. שהאחרים ילושו, אנחנו ננוח

|גבישס, בלוג אוכל http://gavisious.com/| פורסם07:15
לחם בסיר (צילום: מירב גביש, גבישס, בלוג אוכל)
צילום: מירב גביש, גבישס, בלוג אוכל
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 650 גרם (4 וחצי כוסות + 2 כפות) קמח לבן
  • 17 גרם (3 וחצי כפיות שטוחות) שמרים יבשים
  • 540 מיליליטר (2 ורבע כוסות) מים
  • 15 גרם (3 כפיות שטוחות) מלח דק

אופן ההכנה:

1מנפים את הקמח לקערה גדולה. מוסיפים את השמרים היבשים ומערבבים. מוסיפים את המים והמלח ומערבבים היטב בכף עץ עד שהחומרים מתאחדים והבצק חלק. מכסים את הקערה בניילון נצמד. מתפיחים בטמפרטורת החדר 7-8 שעות בקיץ או 14-16 שעות בחורף. הבצק יוצא לח, דביק ותוסס (זה מעולה!).

2בסיום התפיחה מחממים את התנור ל-240 מעלות ומניחים בתוכו סיר ברזל עם מכסה (בנפח 4 ליטר לפחות) לחצי שעה. אחרי חצי שעה מוציאים את הסיר מהתנור. זהירות! הוא לוהט. זורים קמח על כדור הבצק שתפח והופכים אותו לתוך הסיר החם. מכסים במכסה, מחזירים את הסיר לתנור ואופים 40 דקות.

3אחרי 40 דקות מסירים את מכסה הסיר, מורידים את טמפרטורת התנור ל-220 מעלות ואופים כ-15 דקות נוספות.

4מוציאים את הסיר בזהירות, ומעבירים את כיכר הלחם לצינון על גבי רשת. זה השלב שבו אתם חייבים להתאפק (תבטיחו לי!) - רק כשהלחם מתקרר אפשר לפרוס.

>> לבלוג של גבישס http://www.gavisious.com/

>> לאינסטגרם של גבישס https://www.instagram.com/gavisious/

** אפשר להכין את הלחם עם קמח כוסמין לבן באותה כמות.

** אם מחליפים לקמח מלא או קמח שיפון - מפחיתים כמות ל-600 גרם.

** אפשר להוסיף זיתים, אגוזי מלך ו/או תבלינים.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il