קממבר אפויה בבצק עליםלמראה מנה כזאת אי אפשר להישאר אדישים: שמש של בצק עלים פריך ובפנים הפתעה - ליבת גבינת קממבר נמסה ואצבעות שום לטבילה בילט אין. אמרתם אירוח בשבועות? אמרתם כזה מאפה |
המצרכים :
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 פורסים את בצק העלים על משטח העבודה ובעזרת צלחת חותכים 2 עיגולי בצק. 3 מניחים במרכז העיגול את גבינת הקממבר ובעזרת סכין מסמנים עליה חריצים.
חותכים חריצים על הגבינה | צילום:
יעל קצב, mako אוכל
4 מכינים את רוטב השום: מערבבים בקערה חמאה, שום ופטרוזיליה. 5 מברישים את הבצק בררוטב ומכסים עם עיגול בצק העלים השני. 6 חורצים את בצק העלים מסביב לקממבר לרצועות של 2 סנטימטר בערך וגלגלים כל רצועה לצורת בורג. 7 מברישים בביצה ומכניסים לאפייה למשך 20 דקות בערך עד להזהבה. 8 בעזרת סכין פותחים את "המכסה" של הקממבר, שוברים וטובלים כל מקל בקממבר המומסת. * אם מעוניים ב"אצבעות" יותר גדולות אפשר לקרוץ עיגולי בצק גדולים יותר ולהשתמש ביותר מחבילת בצק עלים אחת.
קממבר אפויה בבצק עלים | צילום:
יעל קצב, mako אוכל
לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב או בטיקטוק המהמם שלה בתיאבון!
|