1מערבבים את הקמח והשמרים בקערה גדולה ויוצרים גומה במרכז. מניחים בגומה את המים, החמאה והמלח ולשים לבצק רך. אם הבצק נדבק ליד ניתן להוסיף כרבע כוס קמח נוספת. מכסים את הקערה ומתפיחים עד שהבצק מכפיל נפחו.
2לאחר ההתפחה לשים את הבצק שוב, מחלקים ל-5 כדורים, ונותנים להם לתפוח שוב על משטח מקומח - 10 דקות. בינתיים מערבבים את הגבינה עם המלח והפלפל והבצל הירוק (אם רוצים).
3מרדדים כל כדור לעיגול לא דק מידי, מורחים במרכז כל עיגול את מלית הגבינה, מרימים את שולי העיגול מכל צד ומהדקים כל קצה - כך שנוצרת צורה של סירה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות כ-15-20 דקות.
4מוציאים את התבנית מהתנור ובעזרת מזלג לוחצים מעט את מרכזה של כל סירה כך שנוצרת גומה. לתוך כל גומה שוברים ביצה, מפזרים מלח גס ומחזירים לאפייה לעוד כ-5 דקות, או עד לרמת העשייה של הביצה שמעדיפים.
* מומלץ להגיש לצד בצל ירוק, סלט קצוץ או ממרח חריף.
* המתכון באדיבות הבלוג "תיק אוכל http://tikochel.blogspot.co.il/" של אינס שילת ואפיק גבאי. פורסם כאן בנובמבר 2022