https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

מקלוני פולנטה ברוטב יוגורט

מקלות פולנטה רכים מבפנים ופריכים מבחוץ. מוגשים עם רוטב יוגורט ועירית לטבילה

|באדיבות מחלבות גד| פורסם21:58
מקלוני פולנטה ברוטב יוגורט (צילום: דן לב, גד, מחלבות גד)
צילום: דן לב, גד, מחלבות גד
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (6 מנות):

  • 4 כוסות מים מינרלים או מסוננים

  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס קמח תירס מהיר הכנה
  • 1.5 כוסות גבינת פקורינו, מגוררת גס
  • 50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

רוטב יוגורט ועירית:

  • 1 כוס (200 גרם) יוגורט כבשים

  • 1 כף מיונז שטוחה
  • 2 כפות עירית קצוצה דק
  • מעט אגוז מוסקט טחון טרי
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1מרפדים תבנית בגודל 3025* ס"מ בנייר אפייה.

2מביאים לרתיחה בסיר בינוני מים ומלח.

3מוסיפים קמח תירס בהדרגה (לא להוסיף את הקמח בבת אחת, אחרת ייוצרו גושים) ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית. מבשלים 3-2 דקות תוך כדי בחישה עד שהתערובת סמיכה.

4מוסיפים גבינת פקורינו וחמאה ומערבבים היטב. מבשלים עוד כדקה תוך כדי בחישה עד שהגבינה והחמאה נמסות.

5יוצקים את התערובת לתבנית ומחליקים עם מרית. מצננים כשעתיים בטמפרטורת החדר עד שהתערובת מוצקה.

6מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

7חותכים את הפולנטה למקלונים בעובי 1.5 ס"מ. מניחים בתבנית.

8אופים בתנור החם כ-25 דקות עד שמקלוני הפולנטה זהובים קלות.

9רוטב יוגורט ועירית: מערבבים את יוגורט הכבשים, המיונז, העירית, אגוז המוסקט, מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול. 10. מגישים חם עם רוטב יוגורט ועירית.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il