https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

קאדה (מאפה גבינות במחבת)

לבצקים שנצרבים על המחבת, בטח שבמילוי כזה, יש קסם מיוחד שקשה מאוד לעמוד בפניו. קבלו מתכון מעולה לקאדה גבינות מתוך פרויקט חדש ומיוחד: ספר מתכונים למען חקלאים ויצרנים מעוטף עזה בפורמט מודפס או דיגיטלי

|תמוז - מהעוטף באהבה| פורסם13:37
קאדה – מאפה גבינות במחבת (צילום: הדר גבאי, יחסי ציבור)
צילום: הדר גבאי, יחסי ציבור
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

חקלאי העוטף היו הראשונים שחזרו לטפל באדמתם אחרי 7/10 גם תחת הפגזות כבדות. חודש תמוז שמתחיל כעת, מזניק את"תמוז" - פרויקט קולינרי ייחודי https://my.vinst.me/ebooks/edc3afcbe9386451fdc275cca82b04bc/iikDd7mjשמבקש להודות על פועלם ולחזק אותם דרך הצלחת. הפרויקט, ספר מתכונים שיהיה זמין בגרסה מודפסת ודיגיטלית, יוצא לאור ביוזמת אפליקציית הבישול החכמה Vinst, שמבקשת לשנות את הדרך בה אנו מתייחסים לאוכל על שלל היבטיו. הרווחים ממכירת הספר יועברו בחזרה למשקים ולחקלאי העוטף שמשתתפים בספר.

המיזם נולד מתוך סולידריות ורצון לחיבור מחודש עם קהילת העוטף תוך גיוס 31 מהבלוגרים הקולינריים המובילים בישראל. ביניהם: רותי רוסו, לייזה פאנלים, רחלי קרוט, יהודית אביב, עדינה זוסמן, דוד גדג' ועוד רבים. כולם פועלים בהתנדבות. בין המשקים: משק ישראל כחלון משובה שמתמקד בגידול עגבניות ופלפלים, משק סילברמן השדה ממושב ישע ומשק עשור ממבטחים שמתמחים בעגבניות, שרי, חצילים ומלפפונים. משק מיכאלי מקיבוץ זיקים שמגדל מגוון ירקות ופירות אורגניים. משקים שמתמחים בגידולים ספציפיים: יבולי השדות של יוחנן מעין הבשור שמתמקד בגידול אספרגוס, חסות תרד ובצל ירוק, משק סימנה מתלמי אליהו שמתמחה בגידול פלפל חריף, זוקיני ובננות ועוד.

למחלבת בארייש גבינות ברמה אחרת – איכותיות, טעימות, ומלאה שפשוט כיף לאכול גם בלי לחפש להן מתכון. אבל כשהן נכנסות לקאדה הזו, הן עוטפות את הבצק במילוי רך ונמס, והופכות את המאפה הזה למשהו קצת יותר מיוחד. בצק שתופח מהר, מחבת לוהטת, וגבינות טובות באמת – לפעמים זה כל מה שצריך.

המצרכים (8 מנות):

לבצק:

  • חצי קילו קמח
  • כף שמרים יבשים
  • כף סוכר
  • 4 כפות שמן צמחי
  • 1.5–2 כוסות מים פושרים
  • חצי כף מלח

למילוי:

  • 250 גרם גבינה בולגרית/פטה
  • אריזת (250 גרם) גבינת חמד 16%
  • 3 כפות קוטג'
  • ביצה
  • 300 גרם גבינה צהובה/מוצרלה
  • פלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:

תמוז - מהעוטף באהבהתמוז - מהעוטף באהבה|צילום: איור: תמר לב-אליהו, יחסי ציבור

1מכינים את הבצק: מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, סוכר ושמן, ומעבדים באיטיות.

2מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי הערבוב עד שנוצר בצק רק. אם יש צורך, מוסיפים עוד מים. מוסיפים לבסוף את המלח ולשים 6-7 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק נוח לעבודה.

3מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט, מכסים בניילון ומניחים להתפחה כחצי שעה בתנור שחומם ל-50 מעלות וכובה.

4מכינים את המילוי: מערבבים את כל מצרכי המילוי יחד.

5לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו לכדורים במשקל כ־80–100 גרם. מרדדים כל כדור לעיגול דק ואחיד, מניחים במרכזו 2 כפות מילוי ומקפלים לכדור.

6מרדדים את כדורי הבצק הממולאים לצורת פיתה, מחממים מחבת טפלון ומשמנים. מטגנים כל קאדה עד להזהבה משני הצדדים ומגישים.

קאדה – מאפה גבינות במחבתקאדה – מאפה גבינות במחבת|צילום: הדר גבאי, יחסי ציבור

בתיאבון!

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il