https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

מתכון לבצק עלים - הטיפ הגאוני שחוסך שעות במטבח

לא כולם טיפוסים של הכנת בצק עלים בבית מאפס. למעשה, מעטים מאוד האנשים שמוכנים להקדיש יום עבודה לבצק שאפשר לקנות בסופר. מצד שני יש את הגיים צ'יינג'ר הזה: מתכון פטנט לבצק עלים תקני שמכינים ב-40 דקות בלבד

מאפה בצק עלים גדול לכל המשפחה (צילום: נופר צור, mako אוכל)
צילום: נופר צור, mako אוכל
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהארבעים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

את הטריק הזה לבצק עלים מהיר למדנו ממתמודדת "מאסטר שף" סיון בריק, שמספרת שראתה אותו בסרטון - אז למעשה אנחנו לא יודעים למי להודות עליו, ואם אתם יודעים נשמח מאוד לשמוע. מה שאנחנו כן יודעים הוא שמדובר בשיטה שחוסכת שעות ארוכות, למי שרוצה את בצק העלים שלו הום מייד ולא קנוי מהסופר.

איך זה עובד? "במקום לעבד את החמאה בנפרד ולהכניס אותה בין שכבות הבצק, עם מנוחה בין קיפול לקיפול, במתכון הזה אנחנו בעצם מכניסים את החמאה לתוך הקמח כבר בתהליך יצירת הבצק ומקפלים פעם אחת", הסבירה לנו בריק. "לאחר מכן מגלגלים כדי לייצר את הדפדוף. המתכון הקלאסי דורש הרבה מאוד זמן. פה בעצם אנחנו מייצרים את הדפדוף והקראנצ'יות שיש בבצק העלים הקלאסי במהירות, וזה יוצא טעים ונימוח להפליא".

המצרכים :

  • 200 גרם חמאה
  • 250 גרם קמח
  • חצי כף מלח
  • 90 מ"ל מים קרים
  • עוד קצת קמח, לקימוח

אופן ההכנה:

1חותכים את החמאה לקוביות קטנות. משאירים 50 גרם בחוץ ואת השאר מעבירים למקרר.

2שמים במעבד מזון קמח, מלח ואת החמאה שנשארה בחוץ. מפעילים ב-4-5 פולסים קצרים (כל פולס - שנייה אחת).

3מוסיפים את קוביות החמאה מהמקרר ומפעילים לעוד שני פולסים.

4מוסיפים את המים ומפעילים לעוד 4 פולסים.

5מפזרים מעט קמח על משטח העבודה ושופכים את תכולת מעבד המזון. מגבשים את הבצק לצורת מלבן על ידי טפיחות קלות עם המערוך.

6מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק למלבן.

7מקפלים את הבצק ל-3 כמו מעטפה (השליש הימני והשליש השמאלי מתקפלים על השליש האמצעי).

8מרדדים שוב למלבן.

9מגלגלים את הבצק מהחלק הצר - מלמעלה למטה. את הגליל שמתקבל מועכים מעט בעזרת הידיים למלבן. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.

10מוציאים את הבצק מהמקרר ועושים איתו מה שרוצים (למשל אתהבורקס המשפחתי הזה של קרן אגם https://www.mako.co.il/food-weekend/keren_baking_for_sabbath/Recipe-ca9c00924fb5481026.htm?Partner=interlink)

הערות חשובות

** בבצק יהיו חתיכות חמאה שלא נטמעו היטב וזה בסדר גמור.

** עדיף לגעת בבצק כמה שפחות בידיים, כדי שלא יתחמם. חשוב לעבוד איתו קר.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il