https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

בצק פיצה נפוליטנית (כמעט) בלי שמרים

אחרי שטעמנו את הפיצה המטורפת של "מיכאל - פיצת בוטיק" לא הייתה לנו ברירה אלא לבקש את המתכון לבצק (בעגבניות ומוצרלה אנחנו שולטים). ואז גילינו שאין שם שמרים כמעט בכלל, וגם לא שמן וסוכר. זמן, זה הכל בזמן

|מיכאל - פיצת בוטיק| פורסם08:30
מיכאל פיצת בוטיק (צילום: מייק מיכאל חן, מיכאל - פיצת בוטיק)
צילום: מייק מיכאל חן, מיכאל - פיצת בוטיק
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

ל 6-8 פיצות:

  • קילו קמח לפיצה
  • 650 מ"ל מים קרים
  • 30 גרם מלח
  • 1 גרם שמרים יבשים/3 גרם שמרים טריים

אופן ההכנה:

1מערבבים את הקמח, השמרים ו-550 מ"ל מים בלישה איטית במיקסר עד לקבלת בצק כמעט חלק.

2מוסיפים את המלח ואת 100 מ"ל המים הנותרים ומגבירים את מהירות הלישה. לשים עד לקבלת בצק חלק.

3מניחים את בצק על השיש ונותנים לו לנוח שעה וחצי בטמפרטורת החדר.

מחזה גלוטן מרהיבמחזה גלוטן מרהיב|צילום: מייק מיכאל חן, מיכאל - פיצת בוטיק

4מקפלים את הבצק לשניים ומכניסים לקופסה גדולה מאוד, שכן הוא צפוי להכפיל את גודלו ביממה הקרובה. סוגרים את הקופסה ומעבירים למקרר ל-24-48 שעות.

5מוציאיםאת הבצק מהמקרר3-4 שעות לפני האפייה, ומחלקים לכדורים ל-6-8 חלקים. מכדררים כל חלק לכדור ומניחים על השיש להתפחה נוספת.

אפשר לראות שזה יהיה טעיםאפשר לראות שזה יהיה טעים|צילום: מייק מיכאל חן, מיכאל - פיצת בוטיק

6מחממים תנור לטמפרטורה הגבוהה ביותר על מצב טורבו.

7פותחים את הבצק בידיים, ללא מערוך, כדי לא להרוס את האווריריות. מוסיפים רוטב ואופים 6-7 דקות, עד ששולי הפיצה מתנפחים.

8מוסיפים גבינה ושאר תוספות שרוצים ומחזירים לאפייה ל-2 דקות נוספות.

המתכון באדיבות הפיציולו מייק מיכאל חן מ"מיכאל – פיצת בוטיק https://www.instagram.com/michaelpizza11/"

בצק פיצה נפוליטנית (כמעט) בלי שמריםבצק פיצה נפוליטנית (כמעט) בלי שמרים|צילום: מייק מיכאל חן, מיכאל - פיצת בוטיק

הערות:

** מכיוון שפעולת הלישה מחממת את הבצק חשוב להשתמש במים קרים מאוד.

** יש לכם טאבון? חממו אותו ל-420 מעלות והכניסו את הפיצה (כולל הרוטב, הגבינה והתוספות) לדקה-דקה וחצי.

** הפיצה הנפוליטנית נאפית לרוב בטאבון גז או עצים, שמקנה לה את צבעה השחום. מי שבכל זאת רוצה פיצה שחומה באפייה ביתית יכול להפחית 30 מ"ל מים מהמתכון ולהוסיף במקומם 30 מ"ל שמן זית (בפעימה האחרונה של המים).

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il