https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

לחם שאור עם עשבי תיבול ושום

קרום עבה וחלומי ורעש חלול הנשמע בנקישה – אלו שני הדברים העיקריים אליהם יש לשאוף כשמכינים לחם שאור. בפנים מחכים לכם עשבי תיבול, זיתי קלמטה, שום בשמן זית וגם פלפל שחור

|לאפות, לבשל, לאהוב| פורסם17:09
קרום עבה וחלומי. לחם שאור (צילום: אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב)
צילום: אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

ללחם (2 כיכרות)

  • 1 ק"ג קמח לבן
  • 1/2 ק"ג קמח מלא
  • 2 כוסות מחמצת מוכנה
  • 4-5 כוסות מים
  • 2 כפות דבש
  • 1/2 1 כפות מלח

לתוספת עשבים ושום:

  • חופן עלי בזיליקום
  • חופן עלי נענע
  • עלים מ-4-7 גבעולי תימין
  • עלים מ-2-4 גבעולי אורגנו
  • שיניים מראש שום אחד, שבושלו בשמן זית עד ריכוך*
  • חופן זיתי קלמטה מגולענים
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1בקערה גדולה שמים את כל המרכיבים ללחם מלבד המלח. מערבבים עד שהתערובת מתאחדת, מוסיפים את המלח ולשים כ-10 דקות, עד שהבצק הופך חלק ואלסטי (ניתן ללוש את הבצק במהירות איטית בקערת מערבל).

2שמים את השיניים בסיר קטן, מכסים בשמן זית ומבשלים על להבה נמוכה 20 דקות או עד שהם מתרככים ומקבלים צבע זהבהב. מצננים לפני השילוב במנה לפני שמשלבים במנה.

3בקערת מעבד מזון שמים את עשבי התיבול, השום, הזיתים והפלפל השחור וטוחנים לממרח חלק. משטחים את הבצק על גבי משטח עבודה, מניחים במרכזו את תערובת העשבים, מקפלים את הבצק ולשים מעט כך שהעשבים יתפרסו ברחבי הבצק באופן אחיד.

4בקערה משומנת מניחים את הבצק, מכסים במגבת ומתפיחים במקום חמים במשך 3-4 שעות. מחלקים את הבצק לשניים, מעצבים לכיכרות ומניחים על נייר אפייה מקומח. משהים להתפחה נוספת של 2-3 שעות. בעזרת סכין משוננת יוצרים בחלק העליון של הבצק 2-3 חריצים.

5מחממים תנור ל-240 מעלות. מכניסים את הבצק, מנמיכים את חום התנור ל-220 ואופים 15 דקות. מנמיכים את החום ל-190 ואופים 20-25 דקות נוספות, עד שהלחם מזהיב ומתפתח קרום עבה כשבנקישה על תחתית הלחם שומעים רעש חלול.

טיפים:

115 דקות לפני שהלחם נכנס לאפייה, ממקמים בתחתית התנור קערה או תבנית עמידה לחום עם מים. הלחם יקבל קרום מוצלח יותר.

2עדיף לאפות כל לחם בנפרד.

>> לכל המתכונים של "לאפות, לבשל, לאהוב" https://www.mako.co.il/food-tomers-bread?Partner=interlink
https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il