https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

עוף בשום וכוסברה וחלה עגולה

שתי מנות האודישן של אווה: העוף הצהבהב עם הרוטב המגרה והחלה הרכה שעטפה אותו באופן הכי ביתי שאפשר

|מאסטר שף| פורסם16:11
עוף בשום וכוסברה (תמונת AVI: mako)
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לעוף:

  • 5 כרעי עוף, מחולקות
  • 2 ראשי שום, מקולפים
  • 2 חבילות כוסברה, קצוצות
  • מעט לימון כבוש, קצוץ
  • כפית וחצי כורכום
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • כף אבקת מרק עוף
  • מעט זעפרן
  • מלח לפי הטעם

לחלה:

  • 1 קילו קמח
  • 1 ביצה
  • חצי כוס שמן
  • 50 גרם שמרים לחים, או שקית שמרית
  • 1 כפית מלח
  • חצי כוס סוכר

אופן ההכנה:

העוף:

1מכניסים את כל החומרים לסיר שטוח וממלאים מים עד גובה העוף.

2מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה, עד שהרוטב מסמיך.

החלה:

1שמים את כל החומרים הקערה ומוסיפים מים פושרים עד לקבלת בצק דביק.

2לשים כ-10 דקות, מכסים את הקערה ומניחים להתפחה של כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3לשים את הבצק שוב ומניחים לעוד חצי שעה של תפיחה.

4מחלקים את הבצק לארבעה חלקים ויוצרים צמה. מורחים בחלמון טרוף ומפזרים מעט שומשום או גרעיני חמניות.

5אופים ב-180 מעלות כ-30 דקות, או עד שהחלה מזהיבה.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il