לחם מקמח מלאאת הבצק של כיכר הלחם היפהפייה הזאת מכינים לילה קודם, לשים, מתפיחים ובסוף מקבלים כיכר גדולה, 3 קטנות או לחמניות אם רוצים. בקיצור, הנה דרך מעולה להעביר את הבידודיםחיה דר|הבלוג של חיה דר| פורסם30/01/2209:00 ![]() צילום: חיה דר, הבלוג של חיה דר |
המצרכים :לבצק המקדים:
לבצק:
אופן ההכנה:1מערבבים את חומרי הבצק המקדים בקערה, מכסים בניילון נצמד או מכסה ומשאירים בטמפרטורת החדר למשך לילה. 2למחרת, מכניסים את כל חומרי הבצק לקערת מיקסר, מוסיפים את הבצק המקדים ולשים במשך 10 דקות במהירות איטית. 3מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים לפחות שעתיים. קל לפריסה ומתאים במיוחד לכריכים|צילום: חיה דר, הבלוג של חיה דר4מוציאים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים אותו למספר התבניות שרוצים להכין (אפשר ל-3 תבניות אינגליש קייק, לכיכר גדולה או ללחמניות). 5מגלגלים כל חלק לכדור ופותחים אותו ידנית, מקפלים כמו מעטפה ומגלגלים מעט לקבלת רוחב בתבנית (מודגם בסרטון למטה). >> לבלוג של חיה דר https://fromhayawithlove.com/ 6מחממים תנור ל-200 מעלות, מכינים תבניות מרופדות בנייר אפייה. 7מניחים את הבצק בתבנית המרופדת, מכסים ומתפיחים תפיחה כפולה, כך שהבצק יגיע לפחות לשולי התבנית. 8מניחים בתנור כלי קטן עם מים ליצירת לחות ואופים כ-40 דקות, עד שהלחם מקבל קרום קשה והתחתית אפויה. בתיאבון! * אם רוצים לוותר על החלב ולקבל לחם פרווה, יש להוסיף קצת יותר מים וכף שמן אחת. 100% קמח מלא|צילום: חיה דר, הבלוג של חיה דר![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |