שיש ברקסהרוני בצק ממולאים בשר טחון עם אגוזי קשיו, שוחים ברוטב יוגורט רענןסלמה פיומי|מאסטר שף| פורסם08/11/1219:33 ![]() |
המצרכים (2 מנות):לבצק:
למלית:
לרוטב היוגורט:
אופן ההכנה:1להכנת המלית: מטגנים בסיר את הבצל עם השמן עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים את הבשר על אש בינונית מבשלים היטב כ-20 דקות. מוסיפים את התבלינים ואת הקשיו מערבבים ומצננים. 2להכנת הבצק: מערבבים את כל החומרים יחד, עד שמקבלים בצק אחיד ולא דביק. מכסים עם ניילון נצמד ומניחים בצד לחצי שעה. לאחר מכן מרדדים את הבצק לעלה דק. קורצים עיגולים בקוטר של 7-8 ס"מ, ממלאים כל עיגול בבשר וסוגרים לצורת סהרון. מחברים את שני הקצוות של כל סהרון לצורת קונכייה. מסדרים בתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 8-10 דקות. 3להכנת רוטב היוגורט: מטגנים בסיר עם שמן צמחי את הבצל וגרגרי החומוס לכ-5 דקות. מערבבים בקערה את הלבן, המלח והקמח יחד, מכניסים לסיר ומתחילים להוסיף את ציר העוף, מערבבים כל הזמן עד שמתקבל מרקם קרמי של הרוטב. מכבים את האש מיד לאחר קבלת המרקם הסמיך ולא נותנים לרוטב לרתוח מעבר לכך. מטגנים את השום והכוסברה עם שמן זית ומוסיפים לרוטב, מערבבים. 4להגשה: יוצקים מהרוטב לתוך צלחת ומעליו מניחים את כיסוני הבצק. * אפשר לבשל את הבצק הממולא בתוך הרוטב במקום לאפות אותו, יש לדלל את הרוטב יותר. אפשר להכין מילוי עם בשר כבש במקום בקר. מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! תגיות:מאסטר שף https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9E%D7%90%D7%A1%D7%98%D7%A8+%D7%A9%D7%A3שיש ברק https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A9%D7%99%D7%A9+%D7%91%D7%A8%D7%A7סהרונים https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A1%D7%94%D7%A8%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9Dבשר טחון https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%91%D7%A9%D7%A8+%D7%98%D7%97%D7%95%D7%9Fיוגורט https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%99%D7%95%D7%92%D7%95%D7%A8%D7%98 ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |