פרעצל גרמניהפרעצל הספציפי הזה לא היה מבייש דוכן בגרמניה, וכשתכינו אותו אתם עשויים להתפלא שפיתחתם כזה כישרון אפייה. אז לא, זה לא אתם (לפחות לא רק), זה המתכון הסופר מקצועי הזה, שלא מפספס כלום. מתוך הספר "בייגל"רונית צין-קרסנטי|בייגלה, הוצאה עצמית| פורסם08/10/2306:46 ![]() צילום: שרית גופן, יחסי ציבור |
המצרכים :ל-12 פרעצלים:
לציפוי הבייגלה:
אופן ההכנה:1בקערת המיקסר עם וו לישה מניחים את המים, הסוכר והשמרים ומערבבים היטב. 2מניחים להם לכמה דקות לתסוס. 3מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה ומתחילים להוסיף את הקמח על מהירות נמוכה. כשהבצק מתאחד מוסיפים גם את המלח וממשיכים ללוש כ-10 דקות עד קבלת בצק רך ואחיד. 4אם הבצק יבש מדי אפשר להוסיף מעט מים ואם הוא רטוב מדי להוסיף מעט קמח. 5מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים כמה דקות ידנית. 6משמנים קערה גדולה ומעבירים אליה את הבצק. פרעצל גרמני|צילום: שרית גופן, יחסי ציבור7מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים להתפחה של לילה במקרר. 8מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל 12 חלקים שווים. 9מכל חלק יוצרים גליל דק בקצוות ועבה במרכז. 10מהקצוות יוצרים את צורת הבייגלה. 11מניחים כל בייגלה על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים לא מכוסה ל-30 דקות. בייגלה - כריכת הספר|צילום: שרית גופן, יחסי ציבור12מחממים תנור ל-200 מעלות. 13מערבבים את המים הרותחים עם הסודה לשתייה. 14טובלים כל פרצעל במים הרותחים -30 שניות, מוציאים עם כף מחוררת ומניחים חזרה על נייר האפייה. 15מברישים כל פרצעל בביצה הטרופה ומקשטים במלח גס או שומשום. 16אופים כ-20 דקות עד שהפרצעל מזהיב היטב. 17מגישים חם. _OBJהמתכון מתוךהספר "בייגלה" https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-b5605a9747f5a81026.htm?Partner=interlinkשל רונית צין-קרסנטי. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |