פוקצ'ת עננים מצוירתמתכון לפוקצ'ה שנראית כמו ציור: זה הזמן לתת לכישרון החזותי שלכם להתפרץ, ואם נדמה לכם שאין לכם כזה - תנו לפוקצ'ה הזאת להוכיח לכם אחרת. מבחוץ מעטה קריספי וקישוטים אכילים, מבפנים עננים רכים וריח היסטרייעל קצבhttps://www.mako.co.il/food-chefs/Editor-ec21cee0defbc21004.htm|אוכל טוב, mako| פורסם30/05/2214:21 ![]() צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako |
המצרכים :ל-4 פוקצ'ות:
לקישוט:
אופן ההכנה:1מעבירים לקערת מיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק לפי הסדר ולשים 5 דקות עד לקבלת בצק אחיד. 2יוצרים מהבצק כדור, משמנים אותו מעט בשמן זית (כדי שלא יתייבש בזמן שהוא תופח), מעבירים לקערה עמוקה, עוטפים בניילון נצמד ונותנים לו לנוח ולתפוח במשך שעה. מתכונים לשבועות https://www.mako.co.il/food-shavuot?Partner=interlink לפני הכניסה לתנור|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako3מורידים את נפחו של הבצק בעזרת אגרוף ומניחים להתפחה נוספת של 30-60 דקות. 4מחממים תנור ל-190 מעלות. 5מחלקים את הבצק ל-4 כדורים. יוצקים 3 כפות שמן זית על נייר אפייה ומניחים 2 כדורי בצק. 6יוצקים מעל כל עיגול בצק 2 כפות שמן זית ויוצרים בעזרת האצבעות צורה מאורכת של פוקצ'ה. המרקם הרך|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako7כאן מתחיל החלק האומנותי: מסדרים על הבצק את הירקות שאוהבים באיזו צורה שרוצים, ולבסוף מפזרים מלח גס בנדיבות. חוזרים על הפעולות עם כדורי הבצק הנותרים. 8אופים למשך 20-25 דקות (עד שהפוקצ'ות מזהיבות מעט) ומגישים חם. פוקצ'ת עננים עם ציור ירקות|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, makoיעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה https://www.instagram.com/yaelkazav/מחכים לכם עוד מתכונים טעימים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |