סופגניות תות ומסקרפונהענני בצק רכים ואווריריים במילוי מתוק של ריבת תות וציפוי גבינה קטיפתימירי ארזי|מתוקה| פורסם19/11/1011:03 ![]() צילום: יעל אילן, יחסי ציבור |
המצרכים (35 מנות):
לציפוי ומילוי
אופן ההכנה:1מערבבים בקערת המיקסר במהירות נמוכה את החלב, השמרים והסוכר כדקה. מוסיפים את הקמח, הביצים, תמצית וניל, גרידת התפוז והאלכוהול. 2מערבבים במהירות נמוכה כ-5 דקות, ומכניסים את החמאה לקערה בהדרגה קוביה אחר קוביה. כאשר נוצר בצק, מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-4 דקות במהירות גבוהה יותר עד יצירת בצק אחיד גמיש רך, ולא דביק. 3אין צורך בהתפחת הבצק, מתחילים לעבוד מיד; מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 30-40 גרם לסופגניה קטנה, ומכדררים אותם לעיגולים חלקים. 4מניחים את כדורי הבצק על תבנית משומנת היטב במרווחים זה מזה, עליהם מניחים מגבת מטבח ובטמפ' החדר מתפיחים עד שיכפילו את נפחן. 5במקביל לזמן התפיחה, מחממים סיר רחב עם שמן (2 ליטר שמן קנולה, בגובה חצי הסיר) בטמפרטורה גבוהה של כ-150 מעלות. צריך להיזהר שהשמן לא יהיה חם מדי, אחרת הסופגניות לא יהיו מוכנות מבפנים. את הסופגניות רצוי להעביר עם מרית משומנת מהמגש לשמן החם בזהירות, כשהפנים העגולות נכנסות עם הפנים לשמן, והחלק הישר מציץ החוצה. מטגנים עד לקבלת צבע זהוב, 2 דקות מכל צד, מעבירים למסננת, ומגישים את הסופגניות בטמפרטורת החדר. 6להכנת הציפוי: מניחים בקערה את המסקרפונה, סוכר, גרידת לימון, ווניל. באמצעות מטרפה ידנית מערבבים היטב עד שהסוכר נמס והמילוי הופך לקרמי. 7מכניסים את ציפוי המסקרפונה לשק זילוף, מזלפים כתר בראש הסופגניה, ממלאים את החלל הנותר בקונפיטורה ומגישים. תגיות:מתכון https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%9Fסופגניות https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A1%D7%95%D7%A4%D7%92%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AAחנוכה https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%97%D7%A0%D7%95%D7%9B%D7%94תות https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%AA%D7%95%D7%AAריבה https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A8%D7%99%D7%91%D7%94גבינה https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%92%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%94מסקרפונה https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9E%D7%A1%D7%A7%D7%A8%D7%A4%D7%95%D7%A0%D7%94 ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |