https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

סופגניות תות ומסקרפונה

ענני בצק רכים ואווריריים במילוי מתוק של ריבת תות וציפוי גבינה קטיפתי

|מתוקה| פורסם11:03
סופגניות תות ומסקרפונה (צילום: יעל אילן,  יחסי ציבור )
צילום: יעל אילן, יחסי ציבור
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (35 מנות):

  • 1 ושלושת רבעי כוסות חלב

  • 50 גרם שמרים טריים
  • חצי כוס סוכר
  • 1 קילוגרם קמח
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כפית תמצית וניל גרגירים
  • 1 כפית גרידת תפוז או לימון
  • 2 כפות ויסקי / ברנדי
  • 100 גרם חמאה חתוכה ל 8 קוביות בטמפרטורת החדר
  • 10 גרם מלח
  • 2 ליטר שמן קנולה לטיגון

לציפוי ומילוי

  • 250 גרם גבינת מסקרפונה

  • חצי כוס סוכר
  • רבע כפית גרידת לימון
  • רבע מקל וניל
  • קונפיטורה / ריבת תות איכותית

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערת המיקסר במהירות נמוכה את החלב, השמרים והסוכר כדקה. מוסיפים את הקמח, הביצים, תמצית וניל, גרידת התפוז והאלכוהול.

2מערבבים במהירות נמוכה כ-5 דקות, ומכניסים את החמאה לקערה בהדרגה קוביה אחר קוביה. כאשר נוצר בצק, מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-4 דקות במהירות גבוהה יותר עד יצירת בצק אחיד גמיש רך, ולא דביק.

3אין צורך בהתפחת הבצק, מתחילים לעבוד מיד; מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 30-40 גרם לסופגניה קטנה, ומכדררים אותם לעיגולים חלקים.

4מניחים את כדורי הבצק על תבנית משומנת היטב במרווחים זה מזה, עליהם מניחים מגבת מטבח ובטמפ' החדר מתפיחים עד שיכפילו את נפחן.

5במקביל לזמן התפיחה, מחממים סיר רחב עם שמן (2 ליטר שמן קנולה, בגובה חצי הסיר) בטמפרטורה גבוהה של כ-150 מעלות. צריך להיזהר שהשמן לא יהיה חם מדי, אחרת הסופגניות לא יהיו מוכנות מבפנים. את הסופגניות רצוי להעביר עם מרית משומנת מהמגש לשמן החם בזהירות, כשהפנים העגולות נכנסות עם הפנים לשמן, והחלק הישר מציץ החוצה. מטגנים עד לקבלת צבע זהוב, 2 דקות מכל צד, מעבירים למסננת, ומגישים את הסופגניות בטמפרטורת החדר.

6להכנת הציפוי: מניחים בקערה את המסקרפונה, סוכר, גרידת לימון, ווניל. באמצעות מטרפה ידנית מערבבים היטב עד שהסוכר נמס והמילוי הופך לקרמי.

7מכניסים את ציפוי המסקרפונה לשק זילוף, מזלפים כתר בראש הסופגניה, ממלאים את החלל הנותר בקונפיטורה ומגישים.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il