מאפה זיתים טורקיהפחמימה היפהפייה הזאת היא ארוחת הערב שלנו להיום, ואנחנו מפנטזים עליה כבר מעכשיו. בסך הכל 5 מרכיבים ורבע שעה עבודה (בלחץ) - וכל היופי של טורקיה מונח לנו על הצלחתאבנר לסקין|"זיתים", הוצאת ידיעות ספרים| פורסם23/07/2308:23 ![]() צילום: דניה ויינר, "זיתים", הוצאת ידיעות ספרים |
המאפה המעולה הזה הוא אחד ממיני ה"בורק" - המאפים - הרבים המוגשים בטורקיה. המצרכים :
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-190 מעלות. 2בקערה שמים את הזיתים, גבינת השמנת וגבינת הקשקבל ומערבבים היטב. 3על גבי משטח עבודה מניחים את הבצק ומברישים אותו בחצי מכמות השמן. 4חותכים את הבצק למלבנים באורך 10 ס”מ וברוחב 5 ס"מ. 5בכף מניחים על כל מלבן פס מהתערובת באורך 7 ס"מ וברוחב ס"מ וחצי. 6מגלגלים את פסי הבצק לגלילים באורך 10 ס”מ, ממולאים בתערובת הגבינות, ומגלגלים כל גליל לצורת שבלול עגול. 7מניחים את השבלולים על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה ומורחים בשארית השמן. 8מכניסים לתנור ל-14 דקות. 9מגישים חם וטרי. ** המאפים יישמרו בכלי אטום במקרר עד 24 שעות. לחמם לפני ההגשה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |