https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

מאפה זיתים טורקי

הפחמימה היפהפייה הזאת היא ארוחת הערב שלנו להיום, ואנחנו מפנטזים עליה כבר מעכשיו. בסך הכל 5 מרכיבים ורבע שעה עבודה (בלחץ) - וכל היופי של טורקיה מונח לנו על הצלחת

|"זיתים", הוצאת ידיעות ספרים| פורסם08:23
מאפה זיתים (צילום: דניה ויינר,
צילום: דניה ויינר, "זיתים", הוצאת ידיעות ספרים
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המאפה המעולה הזה הוא אחד ממיני ה"בורק" - המאפים - הרבים המוגשים בטורקיה.

המצרכים :

  • חצי קילו בצק פילו קנוי
  • חצי כוס זיתים שחורים מגולענים, קצוצים גס
  • 80 גרם גבינת קשקבל, מגוררת גס
  • 120 גרם גבינת שמנת
  • רבע כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-190 מעלות.

2בקערה שמים את הזיתים, גבינת השמנת וגבינת הקשקבל ומערבבים היטב.

3על גבי משטח עבודה מניחים את הבצק ומברישים אותו בחצי מכמות השמן.

4חותכים את הבצק למלבנים באורך 10 ס”מ וברוחב 5 ס"מ.

5בכף מניחים על כל מלבן פס מהתערובת באורך 7 ס"מ וברוחב ס"מ וחצי.

6מגלגלים את פסי הבצק לגלילים באורך 10 ס”מ, ממולאים בתערובת הגבינות, ומגלגלים כל גליל לצורת שבלול עגול.

7מניחים את השבלולים על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה ומורחים בשארית השמן.

8מכניסים לתנור ל-14 דקות.

9מגישים חם וטרי.

** המאפים יישמרו בכלי אטום במקרר עד 24 שעות. לחמם לפני ההגשה.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il