בייגלה ירושלמימאפה עם ניחוחות ירושלמיים שאי אפשר לעמוד בפניהם![]() צילום: pontch1, אוכל רחוק |
המצרכים (5 מנות):
לציפוי
אופן ההכנה:1מערבבים את חומרי הבצק ולשים מספר דקות לבצק אחיד וגמיש. 2מקמחים מעט את הבצק בקערה ומכסים עם ניילון למשך כחצי שעה במקום חמים. 3לשים מעט את הבצק על משטח מקומח, מחלקים ל-5 כדורים, מכניסים אגודל למרכז הכדור עד לצד השני ומתחילים לפתוח לבייגלה גדול (קצת פחות מאורך התבנית) תוך כדי סיבוב ובעדינות עד לקבלת בייגלה צרים וארוכים. 4מניחים על תבנית עם נייר אפייה (מקומח) ומשאירים מרווח בין הבייגלה לצרכי תפיחה. 5מורחים בביצה ומפזרים מעל הרבה שומשום. מעל השומשום מפזרים מעט סוכר עם היד (נותן אפקט של מתקתקות). 6מכסים עם מגבת ומתפיחים כחצי שעה במקום חמים. 7מחממים תנור ל-180 מעלות. 8אופים כ-15 דקות במרכז התנור (ניתן לאפות גם בטורבו), עד לקבלת צבע זהוב. * אם אוהבים בייגלה עם קרום רך יותר - לאחר האפייה מכניסים את הבייגלה לתוך מגבת עבה למספר דקות. * אם אוהבים בייגלה עם קרום קשה יותר - אופים עד לקבלת צבע כהה יותר ומקררים על רשת. תגיות:מתכון https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%9Fמאפה https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9E%D7%90%D7%A4%D7%94בייגלה https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%91%D7%99%D7%99%D7%92%D7%9C%D7%94ירושלים https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%9Dלחם https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9C%D7%97%D7%9D ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |