לחמניות פרח שוםהלחמניות האלה של חנושה העבירו אותנו על דעתנו, ולא רק בגלל צורת הפרח היפה עם שן השום במרכז וענף התימין. הן פשוט כל כך רכות וריחניות, שמרגע שהן נכנסות לתנור אנחנו לא מצליחים לחשוב על שום דבר אחרחנושה (בת חן שמעיה)https://www.mako.co.il/food-chefs/Editor-2230f22a84def81027.htm|mako אוכל| פורסם13/11/2411:19 ![]() צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל |
המצרכים :ל-19-20 לחמניות אישיות:
לקונפי שום:
אופן ההכנה:1הבצק: מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים את הנוזלים (מים ושמן) בהדרגה ולשים במשך 5 דקות רצופות. מוסיפים מלח ולשים עוד 3-4 דקות לפחות. מוציאים את הבצק למשטח משומן ולשים עוד כדקה בידיים משומנות. 2מתפיחים את הבצק עד הכפלת נפח. 3הקונפי: שמים את שיני השום בסיר קטן ומוסיפים את האורגנו/תימין, המלח ושמן הזית. השמן צריך לכסות את השום ולעבור אותו בחצי ס"מ (כל השיניים חייבות להיות שקועות). מניחים את הסיר מעל הלהבה הקטנה ביותר האפשרית ומבשלים 45-60 דקות, עד שהשום רך לחלוטין ונימוח והשמן סופג את טעמי השום. 4חוזרים לבצק: מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 90 גרם. מגלגלים כל כדור לרצועה וקולעים לצורת פרח (ראו בסרטון). מתפיחים 20-30 דקות. 5מחממים תנור ל-200 מעלות. לחמניות שום בצורת פרח|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל6מורחים את הלחמניות בשמן של הקונפי שום ומשבצים שן שום במרכז כל פרח. מוסיפים ענף תימין (או כל עשב תיבול אחר), מפזרים מלח ופלפל ואופים עד הזהבה – בערך 14 דקות, תלוי בתנור. 7כשהלחמניות יוצאות מהתנור מברישים אותן במעט מאוד שמן שום מהקונפי, בשביל הברק. לעוד מתכונים מטריפים של חנושה https://www.instagram.com/batchen_hanoosha ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |