https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

פוקצ'ה עם לבנה וחצילים

מכירים את הפוקצ'ות הסופר רגילות שמגיעות עם מעט עגבניות מרוסקות, שמן זית ושמן בלסמי? אז הגיע הזמן שתפגשו את הלונה הפארק של הפוקצ'ות: מתכון כיפי של לחם ארז לפוקצ'ה מלאה כל טוב וצבע

|mako אוכל| פורסם07:31
פוקצ'ה עם לבנה וחצילים (צילום: בן יוסטר,  יחסי ציבור )
צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (2 מנות):

לפוקצ'ה:

  • 1 חציל קטן (עדיף בלאדי)
  • 500 גרם (3 כוסות ועוד חצי כף) קמח
  • 35 גרם (שלושת רבעי קובייה או שקית) שמרים
  • 300 מ"ל מים
  • 1 כף שטוחה מלח
  • כף שמן זית
  • ממרח לבנה

לפסטו זעתר:

  • חצי כוס שמן זית
  • 2 כפות זעתר לבנוני
  • קורט מלח

לממרח הלימונים:

  • 3 כפות לימונים כבושים
  • שלוש כפות שמן זית

לסלסה:

  • 1 עגבנייה בשלה
  • פלפל אדום, קלוי וקלוף
  • חצי בצל סגול קטן
  • רבע שן שום
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • מלח
  • פלפל
  • שמן זית
  • מיץ לימון

לסלט המלפפונים:

  • 1 מלפפון גדול
  • 1 צנונית גדולה
  • שמן זית
  • לימון
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • מעט קצח

אופן ההכנה:

1קולים את החציל על להבה גלויה עד לריכוך. מניחים במסננת להגרת הנוזלים ומשאירים בצד לקירור. קולפים את החציל, חותכים לקוביות בגודל 2*2, מעבירים לקערה עם מעט שמן זית ומניחים בצד.

2מכינים את הפסטו: טוחנים יחד את את שמן הזית עם הזעתר והמלח ומניחים בצד.

3מכינים את הפוקצ'ה: מעבירים לקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים והמים ולשים כ-2 דקות. מוסיפים את כל שאר החומרים ולשים 10 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך ודביק. מעבירים את הבצק לקערה.

4מכסים את הקערה בניילון נצמד (עם מגבת מעל) ומתפיחים כשעה-שעה וחצי עד להכפלת הנפח.

5מכינים את ממרח הלימונים: טוחנים את כל המרכיבים יחד עד לקבלת משחה אחידה.

>> עוד מנות גליליות מחכות לכם ממש כאן http://lehemerez.co.il/tiyul-lagalil/?preview=true

6מכינים את סלסת העגבניות: חותכים את העגבנייה והפלפל הקלוי לקוביות קטנות, וקוצצים את הבצל הסגול והשום. מערבבים בקערה את כל המרכיבים, מתבלים ומניחים בצד.

7מחממים תנור ל-200 מעלות.

8מכינים את סלט המלפפונים: קולפים מלפפון בצורת "זברה" (פס כן, פס לא), חותכים אותו לאורכו ואז קוצצים את רצועות המלפפון לחצאי ירח. חותכים צנונית לשש חתיכות שוות. מעבירים את המלפפון והצנונית החתוכים לקערה, ומתבלים בשמן זית, לימון, מלח גס, פלפל גרוס וקצח. מניחים בצד.

9מחלקים את בצק הפוקצ'ה לכדורים במשקל 220 גרם. פותחים את הכדורים לעיגול בעובי סנטימטר וחצי, מורחים כף נדיבה של פסטו, מניחים מעל את קוביות החציל, ואופים כ-8 דקות או עד להזהבה.

10מרכיבים את המנה: על מגש פיצה מרופד בנייר אפיה מניחים את הפוקצ'ה. מורחים מעל נגיעות לבנה ומפזרים מעט מסלסת העגבניות. מזלפים מעל הכל שמן זית בנדיבות ומגישים לצד סלט המלפפונים, ממרח הלימון הכבוש ומעט זיתים.

* מומלץ להוסיף למנה פלפל חריף שלם שנצלה בתנור לוהט עם מעט שמן זית ומלח כ-5 דקות.

לחם ארז משיקים תפריט חדש במהדורה מוגבלת של טיול לגליל. בתפריט תוכלו למצוא את אוסף המנות הישראליות הגליליות והמוכרות עם טוויסט מיוחד שהופך אותן לחוויה יוצאת דופן של טעמים משובחים. בין שלל המנות המוצעות בו תוכלו למצוא את הסמבוסק של ארז; מאפה שמרים פריך במילוי תבשיל תרד ובצל מקורמל עם גבינות האיכות של משק צוריאל ואת קיץ בראש פינה; סלט עלים רענן ופריך עם שלל תוספות מרעננות.אז עם מנות כאלה למה אתם מחכים? צאו אל הגליל!

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il