https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

לחמניות בריוש מושלמות לשבת

האם אתם יכולים לדמיין עונג שבת גדול יותר מאשר לחמנייה אישית במתקתקות עדינה, עשירה בחמאה ובביצים? אנחנו חד משמעית לא, ולכן בכוונתנו לגרום לזה לקרות בסוף השבוע הזה ממש. נשאר רק לקנות ריבה

בריוש של אביבה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

ל-20 מנות:

  • 500 גרם קמח (3 וחצי כוסות ועוד כף)
  • 50 גרם שמרים טריים (קובייה או שקית), או 2 כפות שמרים יבשים
  • 60 גרם סוכר (רבע כוס ועוד כף)
  • 100 מ"ל חלב פושר
  • 3 ביצים
  • חצי כפית מלח
  • 200 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות של 2 ס"מ

להברשה:

  • 1 חלמון
  • כף חלב

אופן ההכנה:

1מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר (אפשר בעזרת מסננת, לא חייבים נפה). יוצרים גומה במרכז.

2מפוררים את השמרים לקערה קטנה ומערבבים היטב עם כף אחת של סוכר, עד שהתערובת נהיית נוזלית. מוסיפים את החלב הפושר ומערבבים.

מתכונים לראש השנה https://www.mako.co.il/food-rosh-hashana?Partner=interlink

3מוזגים את תערובת השמרים והחלב לגומה שבקמח, מכסים במגבת וממתינים 20 דקות.

4מוסיפים את הביצים, שאר הסוכר והמלח ולשים בעזרת וו לישה כ-5 דקות. מוסיפים את החמאה וממשיכים ללוש עד שהבצק נהיה אוורירי ונוצרות בועות, כ-5 דקות נוספות. מכסים שוב במגבת ומתפיחים שעה.

5מחלקים את הבצק ל-20 חתיכות. מורידים מכל חתיכה רבע, ומגלגלים לכדורים את כל החלקים, הגדולים והקטנים.

6מעבירים את הכדורים הגדולים לתבניות בריוש או מאפינס משומנות ומקומחות. יוצרים בעזרת האצבע גומה, ודוחפים את העיגול הקטן לגומה. מתפיחים 30 דקות נוספות.

7מערבבים את החלמון עם החלב, ומברישים את הבריוש.

8אופים 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, בחלק התחתון של התנור. מגישים טרי.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il