לחמניות בית ספרתחילת שנת הלימודים כבר ממש מעבר לפינה, ואם תשאלו את קרן אגם, היא ממש לא מתכוונת לרכוש לחמניות לטובת הכריכים לבית הספר. במקום זה היא מציעה לכם להכין אותן בעצמכם (ואפילו להקפיא) עם מתכון סופר פשוטקרן אגםhttps://www.mako.co.il/food-chefs/Editor-e80be5d4523a351006.htm|mako אוכל| פורסם16/08/1707:32 ![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים (15 מנות):
לציפוי:
אופן ההכנה:1מנפים לקערת המיקסר את הקמח הלבן. מוסיפים שמרים ומערבבים. 2מתקינים את וו הלישה ומתחילים לערבל במהירות איטית. מוסיפים מלח וסוכר וממשיכים לערבל. 3מוסיפים את השמנת החמוצה והשמן וממשיכים לערבל. 4לבסוף מוסיפיםבאיטיותאת המים (מעט בכל פעם), ומשאירים חצי מהכמות בצד. לאחר 2-3 דקות לישה, אם הבצק יבש מדי, מוסיפים עוד קצת מים ולשים כ-8 דקות נוספות. שימו לב, ייתכן שתזדקקו לכל כמות המים במתכון וייתכן שלא - תצטרכו לבדוק איך הבצק מתנהג ולהחליט בהתאם. 5מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומעסים אותו בשמן כך שיצופה מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ואז במגבת ומניחים בצד להתפחה של כשעה וחצי. 6מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומוציאים ממנו את האוויר על ידי לישה קצרה. 7מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. 8מחלקים את הבצק ל-15-18 כדורים שווים, מסדרים אותם על השיש המקומח ומכסים במגבת. משטחים כל כדור למלבן ומגלגלים מהצד הרחב לצורת לחמנייה ארוכה. 9מניחים במרווחים בתבנית, ונותנים לבצק לתפוח עוד כ-25-30 דקות כשהוא מכוסה במגבת. 10מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים שומשום מעל. אופים כ-20-22 דקות עד שהלחמניות מקבלות גוון זהוב יפה. מצננים ומגישים, ואם רוצים עוטפים היטב ומקפיאים לשימוש עתידי. >> רוצים עוד? ביום שישי הקרוב (18 בחודש)תקייםקרן אגםסדנה מיוחדת לקראת החזרה לבית הספר. הסדנה תתקיים ביפו בשעה 9:30 ובין המתכונים שיילמדו בה יהיו לחם לבן לכריכים, לחמניות סנדוויץ', לחם כוסמין בריא ומרובע, בייגלס עגולים ושמנמנים ועוד. הסדנה כוללת ארוחת בוקר בסופה, וכרטיסים ניתן לרכושממש כאן http://kerenagam.co.il/%D7%A1%D7%93%D7%A0%D7%90%D7%95%D7%AA/או לשלוח SMS למספר 054-4655108. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |