https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

לחם פיסטוק ופולי קקאו

מתכון ייחודי ללחם מפנק בגוון מתקתק

|מסעדת טאטי| פורסם10:49
לחם פיסטוק ופולי קקאו (צילום: מסעדת טאטי)
צילום: מסעדת טאטי
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (2 מנות):

  • 600 גרם קמח לחם (שטיבל 2)

  • 8 גרם שמרים יבשים או 22 גרם שמרים טריים
  • 100 גרם סוכר לבן
  • 200 גרם חלב
  • 50 גרם מחית פיסטוק (להשיג בחנויות למוצרי קונדיטוריה)
  • 15 גרם מלח
  • 25 גרם פולי קקאו (להשיג בחנויות למוצרי קונדיטוריה)
  • 80 גרם חמאה
  • 120 גרם פיסטוק קלוי וגרוס
  • 4 חלמונים

אופן ההכנה:

1בקערת מיקסר לשים: קמח, שמרים, סוכר, חלב, מחית פיסטוק וחלמונים. לשים את הבצק במשך 2 דקות במהירות נמוכה.

2מוסיפים את המלח ולשים עוד 8 דקות במהירות בינונית.

3כשהבצק אלסטי ומבריק מוסיפים את החמאה ולשים עוד 2 דקות עד שהבצק חלק.

4מוסיפים במהירות נמוכה את הפיסטוק ופולי הקקאו.

5מוציאים את הבלילה מהמיקסר ומניחים לבצק לתפוח במשך שעה. לאחר שעה תופחים על הבצק ומוציאים את האוויר. מניחים לעוד שעה.

6מחלקים את הבצק ל- 2 כדורים, יוצרים מכל כדור כיכר לחם ומניחים בתבנית אפייה.

7מתפיחים את הלחם עד שהוא מכפיל את נפחו (התהליך עשוי לקחת בין שעה לשעתיים, תלוי בחום החדר).

8מורחים ביצה על פני הלחם ומפזרים פיסטוק גרוס (לא חובה).

9אופים בחום של 180 מעלות למשך 40 דקות או עד שהלחם מוכן. הלחם מוכן כשהוא משמיע קול חלול בזמן שטופחים עליו.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il