https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 8 כוסות מים לפחות
  • 2 כפות סולת
  • כף מלח
  • כף וחצי שמרים טריים
  • כפית סוכר
  • קילו קמח לבן

אופן ההכנה:

1שופכים לקערה גדולה 5 כוסות מים מסוננים (שלא יהיו טעמי לוואי - כך לגבי כל המים שבמתכון).

2מרתיחים שתי כוסות מים בסיר קטן. כאשר המים רותחים מוסיפים את הסולת ומבשלים כ-2 דקות תוך בחישה.

3מורידים מהכיריים ומוסיפים כוס מים פושרים, בוחשים ומוסיפים לקערה הגדולה. מוסיפים את המלח והסוכר, בוחשים שוב ומוסיפים את השמרים.

4מוסיפים בהדרגה את הקמח ולשים עד לקבלת עיסה אחידה, ללא גושים (אני עשיתי את זה עם בלנדר מוט). מניחים בצד להתפחה של שעתיים לפחות (קחו בחשבון שהעיסה מאד נוזלית, ואם הקערה לא תהיה מספיק גדולה במהלך התפיחה הכל ייזל לנו על השיש).

5בוחשים שוב את העיסה התפוחה, ואם היא לא נוזלית מספיק מוסיפים מים (אני הוספתי בשלב הזה חצי כוס).

6מכינים קערה גדולה עם מים קרים, שתשמש כמתקן לקירור המחבתות שלנו (בין לחוח ללחוח צריך לצנן את המחבת).

7מדליקים שתי להבות בכיריים: אחת גדולה מאוד ואחת קטנה. משמנים מחבת בשכבה דקיקה של מרגרינה. שופכים מצקת שלמה מהבלילה למחבת, מסובבים אותה כך שתתפזר באחידות ומניחים על האש הגדולה. תוך כמה שניות יצוצו בועות על הבצק, והוא ישנה צבע מלבן לאפור/צהוב.

8כשהבועות הופכות לחורים מכסים את המחבת ומעבירים לאש הקטנה לדקה.

9מעבירים את הלחוח המוכן לצלחת ומניחים את המחבת בקערת המים הקרים שהכנו מבעוד מועד (אל דאגה, המחבת תצוף). מנגבים את התחתית, מורחים שוב בשכבה דקיקה של מרגרינה ומכינים באותה דרך את הלחוח הבא.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il