https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

חלות לשבת

המתכון של חנושה לחלות כל כך עושה לנו את זה, שבכלל לא בטוח שנצליח להתאפק איתן עד יום שישי. רק תראו את הבועות בבצק ותבינו על מה אנחנו מדברים

חלות לשבת של חנושה (צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל)
צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

ל-3 חלות גדולות או 6 בינוניות:

  • 1 קילו קמח לחם, מנופה
  • 2 כפות (20 גרם) שמרים יבשים
  • 5 כפות (60 גרם) סוכר
  • 1 כף (20 גרם) מלח
  • חצי כוס (120 מ"ל) שמן
  • 630 מ"ל מים (2 וחצי כוסות ועוד קצת)

לציפוי:

  • ביצה טרופה
  • שומשום

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר.

2מוסיפים את הנוזלים בהדרגה (מים ולאחר מכן ושמן) ולשים 8 דקות רצופות.

חלות לשבתחלות לשבת|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

חלות לגזור ולשמורחלות לגזור ולשמור|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

3מוסיפים מלח ולשים עוד 2 דקות לפחות.

4מוציאים את הבצק למשטח משומן ולשים בידיים משומנות עוד דקה. מתפיחים את הבצק עד הכפלת נפח.

5מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו.

6מחלקים את הבצק ליחידות: ל-3 חלות גדולות של 4 רצועות כל אחת מחלקים ל-12 כדורים של 150 גרם; ל-6 חלות בינוניות של 3 רצועות - ל-18 כדורים של 100 גרם.

7קולעים חלות ומניחים לתפיחה שנייה של 20-30 דקות.

8מברישים את החלות בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים עד השחמה.

לעוד מתכונים מטריפים של חנושה https://www.instagram.com/batchen_hanoosha

** במקום ביצה טרופה אפשר לפזר על החלות מעט קמח.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il