https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

פשטידת תירס ופטריות

פשטידה ביתית טעימה, כשרה לפסח ונטולת גלוטן. בתפקיד המייצב: קמח פולנטה

פשטידת תירס ופטריות (צילום: תמי בן דוד, קולינריא)
צילום: תמי בן דוד, קולינריא
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתבנית בגודל 22X30 ס"מ:

  • 2 כוסות גרעיני תירס מסוננים (רצוי קפוא, אפשר גם משימורים)
  • 1 כוס פטריות מסוננות (קפואות או משומרות)
  • 1 כוס רצועות גמבה (בחומץ או טרייה)
  • 2 גביעי יוגורט (רצוי לא מעל 3% שומן)
  • 200 גרם חמאה מומסת
  • 4 ביצים
  • ¼1 כוסות קמח תירס פולנטה
  • ½1 כוסות גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת

לתיבול:

  • 1 כף גדושה רוטב צ`ילי/פסטו (לפי הטעם)
  • ¼ כפית פלפל לבן
  • ½ כפית מלח

אופן ההכנה:

1מערבבים את התירס, הפטריות והגמבה ומחלקים שווה בשווה לשני חלקים (חלק יעובד במעבד מזון וחלק נוסיף אחר כך, עם הגבינה המגורדת).

2שמים במעבד מזון חצי מהתערובת, מוסיפים את היוגורט, החמאה, הביצים, קמח התירס (ללא גלוטן) והתיבול ומעבדים בתהליך קצר, רק עד לקבלת בלילה אחידה.

3מוסיפים את יתרת תערובת התירס-פטריות ואת הגבינה המגורדת, מערבבים לפיזור שווה ויוצקים לתבנית משומנת. רצוי גם לקמח בקמח שקדים (השימון חשוב לצורך התפיחה ולא כדי שהפשטידה לא תידבק).

4אופים כשעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהפשטידה משחימה קצת.

5משהים מעט בתבנית, ומגישים חם עם סלט ירקות טרי.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

*המתכון באדיבות הבלוגקולינריא http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=1609976

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il