https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

חלת תמרים וסילאן

חלה חגיגית לכבוד ראש השנה - פשוטה להכנה, טעימה ומתאימה לארוחת החג

|קיצ'נאייד אקססוריז| פורסם15:03
חלת תמרים אגוזים וקינמון (צילום:  יחסי ציבור )
צילום: יחסי ציבור
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (10 מנות):

  • 1 ק"ג קמח

  • 1 כף מלח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות סילאן
  • 1/2 כפית קינמון
  • 200 גרם ממרח תמרים
  • 2 כוסות מים פושרים
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס שמן
  • כ-10 תמרים מגולענים וחתוכים לקוביות
  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים

לציפוי

  • 1 ביצה

  • שקדים מולבנים פרוסים או סוכר גבישי

לזיגוג

  • מי סוכר (1/2 כוס סוכר ו-1/2 כוס מים)

אופן ההכנה:

1שמים בקערה של המיקסר קמח, סוכר, שמרים וקינמון ומערבבים עד לפיזור אחיד של החומרים היבשים. 2. מוסיפים את הביצה, הסילאן וממרח התמרים. ממשיכים לערבב ומוסיפים את השמן, המים והמלח. 3. מוסיפי את קוביות התמרים והאגוזים, לשים כדקה עד שהם מתפזרים בבצק. 4. מניחים את הבצק בקערה מקומחת ומכסים בניילון נצמד להתפחה של 45 דקות. 5. קולעים לחלה ומברישים בביצה. מפזרים שקדים או סוכר גבישי. 6. אופים בחום בינוני, 180 מעלות, כ-40 דקות. בינתיים מבשלים את הסוכר והמים עד ליצירת סירופ סמיך. 7. מוציאים את החלה מהתנור ומברישים במי סוכר לקבלת ברק.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il