https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

לחם פרמזן של אדי מזרחי

יוצא העונה הראשונה של מאסטר שף עם מתכון למנה ראשונה שיכולה לשדרג כל ארוחה שלכם לבלי הכר

|mako| פורסם10:28
מאפיית ג'ייקובס - חורצים בלחמים (צילום:  יחסי ציבור )
צילום: יחסי ציבור
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (8 מנות):

  • 1 קילו קמח (רצוי שטיבל 2, מיוחד ללחם)
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • כף מלח ים
  • 3 כפות סוכר
  • 50 גרם חמאה רכה
  • כוס פרמזן מגוררת
  • 550 מ"ל מים

לציפוי:

  • מעט פרמזן
  • עלי תימין

אופן ההכנה:

1שמים במיקסר את הקמח, השמרים, המלח והסוכר ומערבבים 3 דקות.

2מוסיפים את החמאה וכוס אחת של פרמזן ולשים 2 דקות במהירות בינונית. מוסיפים לאט לאט את המים ולשים 5 דקות נוספות, עד שמתקבל גוש בצק אחיד. מניחים להתפחה של כשעתיים, עד להכפלת הנפח.

3מחלקים את הבצק לשלושה כדורים, ומעצבים מהם כיכרות (אפשר גם לשטח למעין פוקצ'ות). מניחים לתפיחה של עוד כשעה.

4מחממים תנור לחום גבוה. מפזרים פרמזן ועלי תימין ואופים עד הזהבה (אם עיצבתם בגובה של פוקצ'ה - 12 דקות יספיקו. אם כיכר רגילה - 30-40 דקות).

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il