לזניה חלבית קלהיש שני סוגים עיקריים של לזניה: הלזניה המושקעת, עם הבשמל ומיליון השלבים, והלזניה "של הילדים" עם הקוטג' ורסק העגבניות. זה הסוג השלישי והשפוי: לזניה גבינות עשירה, מכובדת ורצינית – בלי בשמל ובלי עבדות |
המצרכים :לתבנית 9*30 ס"מ:
לתערובת הגבינות:
להרכבת הלזניה:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 מערבבים בקערה את כל מרכיבי תערובת הגבינות. 3 מורחים על תבנית שליש מרוטב העגבניות, ומסדרים עלי לזניה בשכבה אחת. 4 מפזרים על העלים שליש מתערובת הגבינות, מפזרים כמה עלי בזיליקום וכמה פרוסות של מוצרלה ומסדרים שכבה נוספת של דפי לזניה. 5 מורחים עוד שכבה של רוטב עגבניות (שליש), מסדרים פרוסות של מוצרלה ושוב תערובת גבינות (שליש) ועלי בזיליקום. 6 ממשיכים כך, ומסיימים בתערובת גבינות. מעליה מפזרים את המוצרלה המגוררת (סדר ההרכבה, למי שרוצה לעבוד מסודר: רוטב, עלי לזניה, גבינות, בזיליקום, מוצרלה, עלי לזניה, רוטב, גבינות, בזיליקום, מוצרלה, עלי לזניה, רוטב, גבינות ולבסוף גבינה מגוררת). לא מסתדר? זה לא באמת משנה, כל עוד מסיימים בתערובת הגבינות ובגבינה המגוררת. 7 מכסים את הלזניה (בזהירות, שנייר הכסף לא ייגע בגבינה) ואופים 30 דקות. מסירים את הכיסוי ואופים עוד רבע שעה, להזהבה.
לזניה חלבית קלה | צילום:
יעל קצב
ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים בהצלחה!
|