https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

משה בתיבה עם טפנד זיתים

גרסה משודרגת ומבוגרת יותר למנת הילדים המיתולוגית. אם יש ילדים בבית אפשר לשתף אותם בהכנות, ולא לשכוח להשאיר להם כמה ריבועים ללא טפנד

|Zuppa Dogs| פורסם19:22
משה בתיבה (צילום: בועז לביא, ifeel)
צילום: בועז לביא, ifeel
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

מוצרים

  • 6 מלבני בצק עלים, מרודד לגודל של 15X8 ס"מ

  • 6 כפות טפנד זיתים
  • 6 נקניקיות
  • 1 חלמון, להברשה
  • קצח, לקישוט

מוצרים לטפנד

  • החומרים לצנצנת של כ-200 גרם:

  • 400 גרם זיתי קלמטה, מגולענים
  • 1 צרור כוסברה, קצוצה
  • 1 צרור עירית, קצוצה
  • 80 מ"ל (כ-1/3 כוס) שמן זית
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1מורחים כל מלבן בצק בכף אחת של טפנד (ראו מתכון בהמשך). מניחים בקצה כל מלבן נקניקייה ומגלגלים לרול. מדביקים את הקצה בהברשת חלמון.

2חורצים בעזרת סכין קטנה את פני הבצק (יוצרים קווים אלכסוניים), מברישים בחלמון ומפזרים קצח.

3אופים את הנקניקיות המצופות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-1/4 שעה או עד שהבצק מזהיב.

הכנת אפנד הזיתים:טוחנים את כל החומרים במעבד מזון, טועמים ומתקנים תיבול. הממרח נשמר עד 3 שבועות במקרר.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il