https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (17 מנות):

לבצק

  • 300 גרם קמח לבן רגיל מנופה

  • כפית מלח
  • כף שמן
  • כ-3/4 כוס מים או "כמה שנכנס" כדי לקבל בצק רק, גמיש ולא דביק

למילוי

  • 1 בצל בינוני קצוץ

  • 2 שיני שום כתושות
  • 3-4 כפות שמן זית
  • 250 גרם בשר בקר טחון
  • 1 קישוא קטן חתוך לקוביות קטנות
  • 1 גמבה קטנה חתוכה לקוביות
  • 1 עגבנייה בינונית חתוכה לקוביות (ללא גרעינים)
  • כמה זיתים ירוקים מגולענים וחתוכים (לא חובה)
  • מלח ופלפל שחור

להברשה

  • ביצה בלולה עם כף מים

אופן ההכנה:

1לשים את חומרי הבצק עד לקבלת בצק רק וגמיש, ומכסים במגבת עד השימוש.

2מטגנים את הבצל בשמן זית עד שקיפות, מוסיפים שום ומטגנים עוד שתי דקות.

3מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב, עד שהבשר נפרד והופך להיות גושים קטנים.

4מוסיפים את הירקות, מלח ופלפל ומטגנים עוד כמה דקות, תוך ערבוב מתמיד. טועמים ומתקנים תיבול. מצננים לחלוטין, ואם יש נוזלים – מסננים אותם.

5מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק.

6חותכים לריבועים בגודל של כ-10X10 ס"מ. מניחים במרכז כף גדולה של מילוי, סוגרים לצורת משולש ומהדקים היטב בצורת מזלג.

7מחממים תנור ל-180 מעלות.

8מניחים את האמפנדס על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומורחים בביצה הבלולה במים. אופים כ-30 דקות או עד שמזהיב.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il