טארט פטריות ובצלבבית של קרן אגם הטארט הזה הוא כוכב קבוע, מה שאומר שהוא בטוח מוצלח מספיק בשביל להתברג גם בין המנות הקבועות אצלנו. נערכים לערב ביתי, חמים וגבינתי עם טארט פטריות ובצל משגע
צילום: יוגב מאיר, מתכון עם סיפור
|
המצרכים :לבצק (תבנית פאי 26 ס"מ):
למלית:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 הבצק: מעבדים במעבד מזון קמח, מלח, חמאה, פרמזן ועשבי תיבול. מוסיפים מים קרים ומעבדים עד שנוצר כדור בצק. עוטפים ומעבירים למקרר. 3 המלית: מחממים חמאה ושמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את הפטריות ומתבלים במלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט ואבקת ריישי, אם רוצים. מטגנים מעט עד אידוי הנוזלים. 4 מרדדים את הבצק על משטח מקומח. מעבירים בזהירות לתבנית פאי, מהדקים לדפנות ומעבירים למקפיא ל-10 דקות. 5 מערבבים את שאר מרכיבי המלית בקערה. מוסיפים את הבצל והפטריות ועוד מעט מלח ומעבירים לתבנית עם הבצק. מפזרים מעט תימין. 6 אופים 45-50 דקות, עד הזהבה. המתכון מתוך התוכנית הראשונה של קרן אגם "מתכון עם סיפור". לצפייה בתוכנית
|