https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

״פיצה לבנה״ - פוקצ'ה עם ירקות ירוקים

פוקצ'ה חמימה ללא גבינה עם קישוא, שעועית ופלפלים מוקפצים בשמן זית לצד סלט ירוק מפתיע עם קולורבי, מלפפון ושעועית טורקית

פיצה לבנה של שי טובול (צילום: דניאל בר און)
צילום: דניאל בר און
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לבצק פיצה:

  • 500 ג' קמח

  • 1 ביצה
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1 כף שמן זית
  • כוס מים פושרים
  • 1 כפית מלח
  • 2-3 כפות סוכר
  • צרור קטן של שמיר קצוץ

ירקות לפיצה:

  • 2-3 בצלים ירוקים קצוצים

  • חופן שעועית ירוקה
  • מלח
  • פלפל
  • קורט אורגנו
  • קישוא חתוך לטבעות.
  • פלפל ירוק
  • פלפל חריף ירוק

לסלט:

  • עלי חסה

  • מלפפון
  • קולורבי
  • מלח
  • פלפל
  • קורט אורגנו
  • שעועית ירוקה טורקית
  • עלי נענע
  • מיץ לימון
  • סוכר

אופן ההכנה:

1הבצק: בקערה לשים את כל החומרים יחד (מלבד השמיר) תוך כדי הוספת מים. מוסיפים את השמיר ולשים במשך 8-10 דקות.

2במחבת עם שמן זית מקפיצים את השעועית הירוקה ומתבלים במלח, פלפל ומעט אורגנו. מקפיצים את הקישוא לשמן זית, מלח, פלפל ומעט אורגנו. שורפים את הפלפל הירוק על הגז וחותכים לרצועות דקות. חוזרים על אותה פעולה עם הפלפל החריף.

3הסלט הירוק קורעים חסה עם רצועות דקות של מלפפון וקולורבי. שעועית טורקית חתוכה לרצועות מוקפצת במחבת עם שמן זית מלח ופלפל. צרור קטן של עלי נענע קצוצה. רוטב של לימון שמן זית מלח פלפל וסוכר – להמיס מעט על האש לצנן ולהוסיף לסלט.

4הפיצה: מרדדים את הבצק למשטח דק בעובי 1/2 ס"מ ומניחים בתוך מחבת פסים שאפשר להכניס לתנור או על מגש פיצה עם רווחים. מתבלים את הירקות במעט מלח גס ומקשטים את הבצק.

5מחממים תנור ל-180 מעלות. מכניסים את המחבת/המגש למשך 20-25 דקות עד לקבלת צבע שחום של הפיצה.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il