חלת בריושמה קורה כשלוקחים חלה מעולה ומעשירים אותה בביצים וחמאה מלוא החופן? מקבלים את יצירת המופת הזו: חלת הבריוש השמימית של "אלחנן -תרבות לחם". בקרוב אצלכםאלדד שמואלי|אלחנן - תרבות לחם| פורסם22/11/1807:18 ![]() צילום: אמיר מנחם, mako אוכל |
המצרכים :ל-2 חלות:
להברשה:
אופן ההכנה:1לשים את כל המרכיבים למעט המלח והחמאה על מהירות נמוכה במיקסר עם וו לישה. אחרי 10 דקות לישה מוסיפים את המלח ואז את החמאה, תוך כדי לישה, וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות. 2מתפיחים שעה בטמפרטורת החדר ואז מכניסים למקרר לשעתיים, כדי שהבצק יתייצב (אם יש לכם זמן תנו לו עוד חצי שעה במקפיא, כך יהיה קל יותר לעבוד איתו). 3מחלקים את הבצק ל-6 חלקים ויוצרים מהם כדורים על משטח מקומח היטב (אם רוצים, אפשר ליצור יותר כדורים). 4מרפדים 2 רינגים גדולים וגבוהים בנייר אפייה. מסדרים את כדורי הבצק בתוך הרינגים ומניחים לו לתפוח לפחות שעתיים, עד שהוא מכפיל את נפחו. 5מחממים תנור ל-170 מעלות. 6מורחים בעדינות את החלק העליון של החלות התפוחות בביצה טרופה עם מים ומפזרים סוכר גבישי. 7אופים 20 דקות. מוציאים ומניחים ל-5 דקות, ואז מחלצים מהרינג. * מומלץ לאכול עם שמנת חמוצה וריבת תות ביתית. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |