https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

חלת בריוש

מה קורה כשלוקחים חלה מעולה ומעשירים אותה בביצים וחמאה מלוא החופן? מקבלים את יצירת המופת הזו: חלת הבריוש השמימית של "אלחנן -תרבות לחם". בקרוב אצלכם

|אלחנן - תרבות לחם| פורסם07:18
בוצעים את חלת הבריוש (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

ל-2 חלות:

  • 1 ק"ג קמח לחם
  • 90 גרם מים
  • 10 ביצים
  • 50 גרם שמרים טריים
  • 120 גרם סוכר
  • 25 גרם מלח ים
  • 500 גרם חמאה רכה

להברשה:

  • 1 ביצה טרופה עם כף מים
  • חופן גדול סוכר גבישי

אופן ההכנה:

1לשים את כל המרכיבים למעט המלח והחמאה על מהירות נמוכה במיקסר עם וו לישה. אחרי 10 דקות לישה מוסיפים את המלח ואז את החמאה, תוך כדי לישה, וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות.

2מתפיחים שעה בטמפרטורת החדר ואז מכניסים למקרר לשעתיים, כדי שהבצק יתייצב (אם יש לכם זמן תנו לו עוד חצי שעה במקפיא, כך יהיה קל יותר לעבוד איתו).

3מחלקים את הבצק ל-6 חלקים ויוצרים מהם כדורים על משטח מקומח היטב (אם רוצים, אפשר ליצור יותר כדורים).

4מרפדים 2 רינגים גדולים וגבוהים בנייר אפייה. מסדרים את כדורי הבצק בתוך הרינגים ומניחים לו לתפוח לפחות שעתיים, עד שהוא מכפיל את נפחו.

5מחממים תנור ל-170 מעלות.

6מורחים בעדינות את החלק העליון של החלות התפוחות בביצה טרופה עם מים ומפזרים סוכר גבישי.

7אופים 20 דקות. מוציאים ומניחים ל-5 דקות, ואז מחלצים מהרינג.

* מומלץ לאכול עם שמנת חמוצה וריבת תות ביתית.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il