פיתות זעתר/בצל
השבוע במאפייה של קרין גורן: פיתות הכי רכות שיש עם ציפוי בצל או זעתר, שפשוט אי אפשר לעמוד בריח המטורף שמתפשט בבית כשהן יוצאות מהתנור. תכינו את התיאבון, יש לנו פה שתי תבניות גדולות

זמן עבודה
עד שעהזמן כולל
מעל 3 שעותרמת קושי
בינוניכשרות
פרווהאת המחמאה הכי טובה הפיתות האלה קיבלו מהמבקר הכי קשוח שלי. אני קוראת לו "אבוש" (אתם יכולים פשוט לקרוא לו מיכה). אבא שלי לא מאמין בביקורות מתנחמדות. אני דווקא מתה על הישירות והכנות שלו - הן חלק ממה שהופך אותו לאבא הכי מושלם בעולם. אז כשהוא טעם ואמר "תקשיבי, הפיתות האלה, מאיפה קנית אותן? זה משהו משהו", ידעתי שהן עברו את המבחן בהצטיינות. אלה פיתות שטוחות (בלי כיס), הכי רכות שיש, עם ציפוי בצל או זעתר. אני לא עומדת בריח המטורף שלהן כשהן יוצאות מהתנור, וגם אבוש לא. ואתם?
המרכיבים
טבלת המרות2 תבניות תנור
לבצק (12 פיתות):
- 2 כפות שמרים יבשים (20 גרם)
- 2 כוסות מים פושרים (480 מ"ל)
- חצי כוס סוכר (100 גרם)
- ביצה (גודל L)
- חצי כוס שמן (120 מ"ל)
- קילו קמח
- 2 כפיות מלח (15 גרם)
ל-6 פיתות בצל (חצי מהבצק):
- 4 בצלים גדולים
- 6 כפות שמן (90 מ"ל)
- כפית מלח (7 גרם)
ל-6 פיתות זעתר (חצי מהבצק):
- חצי כוס זעתר (50 גרם)
- כף מיץ לימון (15 מ"ל)
- 3 כפות שמן זית (45 מ"ל)
- חצי כפית מלח (3 גרם)
אופן ההכנה
לבצק: בקערת מיקסר מערבבים להמסה שמרים, מים וסוכר.
מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק ומעבדים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית-נמוכה 10 דקות, לבצק לח שנדבק לתחתית הקערה.
משמנים את הבצק, מכסים באופן רופף בניילון נצמד ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח (כשעה).

לציפוי בצל: קולפים וקוצצים דק בצלים. מחממים 6 כפות שמן במחבת גדולה. מוסיפים את הבצלים הקצוצים ומלח ומטגנים על אש בינונית להזהבה (לא צריך להשחים אותם, זה כבר יקרה בתנור). מצננים.
לעיצוב הפיתות: מקמחים את משטח העבודה ומעבירים אליו את הבצק. מחלקים ל-12 ומגלגלים לכדורים. מכסים במגבת לחה (או באופן רופף בניילון נצמד) ומניחים ל-5 דקות מנוחה.
מרדדים כל כדור לפיתה עבה יחסית (1 סנטימטר). מסדרים בתבנית עם נייר אפייה ודוקרים בצפיפות במזלג (כדי שלא ייווצר כיס באפייה).
מחממים תנור ל-200 מעלות (תכנית אפייה מומלצת - טורבו).
לפיתות בצל: מורחים 6 מהפיתות בבצל המטוגן - משתמשים ב-2 כפות ציפוי לפיתה בערך, כולל השמן מהטיגון (לא לסנן).
לפיתות זעתר: בקערית מערבבים זעתר, מיץ לימון, שמן זית ומלח לממרח אחיד. אפשר לדלל בעוד קצת שמן אם הממרח סמיך מדי. מורחים את 6 הפיתות הנותרות בציפוי הזעתר, כף גדושה לכל פיתה.
מניחים להתפחה חלקית, כ-10 דקות (לא צריך לכסות, הציפוי מגן מהתייבשות). אופים ב-200 מעלות 15 דקות, עד להשחמה (מיקום התבניות בתנור לא משנה - אפשר כמה תבניות בבת אחת).
המתכון פורסם לראשונה בספר "חצי חצי".




סוד מלוח
אני מקפיאה כל פיתה בנפרד בשקית קטנה. להפשרה אני מחממת אותה בטוסטר אובן או אפילו במיקרוגל (בלי השקית כמובן). ועוד משהו: לפיתות בצל אדומות כמו במכולת - מערבבים כף פפריקה מתוקה לתוך ציפוי הבצל, אחרי הטיגון.
