https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

פיצה מהירה במחבת

בשביל הפיצה הזאת לא רק שלא צריך אבן אפייה מיוחדת, אפילו מיקסר לא צריך. וכן, אנחנו מדברים על בצק שמרים, נשבעים. חצי שעה שעה, ויש לכם עונג מבעבע במחבת. מתכון של "חן במטבח"

|חן במטבח https://heninthekitchen.com/| פורסם07:03
פיצה מהירה במחבת (צילום: חן מזרחי, חן במטבח)
צילום: חן מזרחי, חן במטבח
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק:

  • כוס ושלושת רבעי קמח (כ-250 גרם)
  • חצי כף שמרים יבשים
  • רבע כפית אבקת אפייה
  • רבע כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית מלח
  • חצי כף סוכר
  • 1 ביצה
  • 2 כפות שמן
  • 1 כף חומץ
  • שני שליש כוס מים חמימים (160 מ"ל)

לרוטב עגבניות:

  • חצי קופסת עגבניות מרוסקות (סה"כ 200 גרם) או כ-3 עגבניות טריות טחונות בבלנדר
  • 1 כפית רסק עגבניות
  • 1 שן שום, כתושה
  • חצי כפית סוכר
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית אורגנו יבש
  • חצי כף שמן זית
  • מעט פלפל שחור

לגבינות:

  • 150 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • 100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת

אופן ההכנה:

1מנפים את הקמח לתוך קערה (אפשר בעזרת מסננת).

2מוסיפים שמרים, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, מלח וסוכר. מערבבים בכף עץ.

3מוסיפים ביצה, שמן וחומץ. מתחילים לערבב ולהוסיף בהדרגה תוך כדי ערבוב את המים החמימים.

4מערבבים היטב את הבצק לבצק חלק ללא גושים של קמח, כ-2-3 דקות . מכסים את הקערה בניילון נצמד.

5מניחים בתחתית התנור (תנור כבוי) תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים. מניחים את קערת הבצק על רשת מעל המים הרותחים וסוגרים את דלת התנור (לא מפעילים אותו, הבצק יתפח בזכות החום של האדים). מניחים לבצק לתפוח 15-20 דקות.

6בינתיים מכינים רוטב עגבניות: מערבבים בקערה את כל המרכיבים.

7משמנים מחבת ברזל (או מחבת רגילה שאפשר להכניס לתנור) ב-2 כפות שמן זית. מורחים היטב את השמן בכל המחבת.

8מעבירים את הבצק למחבת ובעזרת ידיים משומנות פותחים את הבצק ככה שיכסה את כל התחתית. משמנים בידיים את הבצק מלמעלה.

9מחממים את המחבת עם הבצק על אש בינונית ומטגנים כ-5-6 דקות, עד שתחתית הבצק מתחילה להזהיב.

10בינתיים מוציאים מהתנור את קערת המים הרותחים ומחממים אותו ל-250 מעלות על מצב גריל.

11מורחים את הרוטב על הפיצה ומפזרים את הגבינות באופן אחיד, כך שייגעו בדופנות המחבת. מסדרים תוספות אם רוצים.

12אופים בתנור 2-4 דקות, עד שהגבינות נמסות ומעט מזהיבות.

13מניחים לפיצה להצטנן מעט, מעבירים סכין בשוליים, בין הפיצה למחבת, חותכים למשולשים ומגישים. אם משתמשים במחבת עם ציפוי נון-סטיק עדיף להוציא את הפיצה מהמחבת ורק אז לחתוך, כדי לא לשרוט את הציפוי.

>> המתכון פורסם לראשונה באתר "חן במטבח https://heninthekitchen.com/%D7%AA%D7%91%D7%A9%D7%99%D7%9C-%D7%A7%D7%A6%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%AA-%D7%A2%D7%95%D7%A3-%D7%9C%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%99/"

הערות:

** אפשר להכין את הפיצה גם בסיר נמוך או בסיר סוטאז' שמתאים לתנור.

** אם משתמשים במחבת ברזל (ללא ציפוי) - בסיום השימוש יש לשטוף אותה עם סקוטש ומים חמים (ללא סבון, אלא אם כן יש לכלוך עקשן), לנגב היטב ולחמם אותה על אש בינונית עד שכל הלחות תתאדה. לאחר מכן משמנים את כל פני המחבת בכפית שמן (בעזרת נייר סופג), נותנים למחבת להתקרר ומאחסנים.

>> והנה המתכון שלנו לפיצה ביתית כמו באיטליה https://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-bread/Recipe-df29cf2e4721731006.htm?Partner=interlink

בתיאבון!

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il