קוגל ירושלמיבתי הכנסת, כמו רוב המקומות הציבוריים, סגורים בימים אלה, אבל זאת לא סיבה לוותר על התענוג של שבת בבוקר: קוגל ירושלמי מתוק-חריף, שבילה לילה שלם על הפלטה. ככה עושים את זה בבית - ורק שנעבור את זה בשלוםחיים בורנשטיין|mako אוכל| פורסם07/10/2007:28 ![]() צילום: David Cohen 156, ShutterStock |
אין קידוש בשבת בבית כנסת ללא קוגל ירושלמי אותנטי.ברוב המקומות הוא יהיה מתוק עם נטייה קלה לחריפות, ובמקומות מסוימים יוסיפו גם צימוקים או קינמון, לחיזוק המתיקות.אבל את כולם אפשר לאכול חם או קר, ליד מלפפון חמוץ קריספי, והם תמיד יזכירו את הטעם של בית סבא. בימים האלה, שבהם נבצר מאיתנו לפקוד את בתי הכנסת - אין לנו אלא להתנחם בטעמים המרגשים האלה בדל"ת אמותינו. אני מביא לכם כאן את המתכון המקורי. מפה תוכלו להוסיף ולשדרג כאוות נפשכם. המצרכים :ל-2 תבניות איגליש קייק או תבנית אחת גדולה:
אופן ההכנה:1מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן. מסננים ומניחים בקערה גדולה. 2מחממים בסיר כף שמן ו-250 גרם סוכר. מערבבים בעדינות מדי פעם עד שהסוכר משנה צבע לחום קרמל, ואחר כך נמס והופך לנוזל (בהתחלה הוא יתגבש לגושים ולאט לאט יתרכך). לא עובדים על אש גבוהה מדי, כדי שהסוכר לא יקבל טעם מריר, ומערבבים כל הזמן. 3כשהסוכר נהיה נוזלי שופכים בזהירות רבה מאוד את הנוזל הרותח על האטריות, ומערבבים (האטריות יקבלו צריבה חזקה). 4בינתיים בקערה טורפים היטב את הביצים עם המחצית השנייה של הסוכר, הפלפל השחור וממש מעט מלח. אפשר להוסיף מעט קינמון או צימוקים, אם רוצים. 5מערבבים את תערובת הביצים עם האטריות המקורמלות ומתקנים תיבול. 6מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את הנייר. מעבירים את תערובת האטריות כך שתגיע עד שלושת רבעי מגובה התבנית. 7אופים על פלטת שבת לילה שלם (אפשר להסתפק באפייה של שעה וחצי ב-170 מעלות, אבל אז לא יתקבלו הצבע החום והטעם העמוק של אפייה לילית). ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |