אמפנדס ביציםמתכון למאפה בצק עלים עם בצל, זיתים וביצים קשות. אושר צרוףרוני מנדלמן|mako אוכל| פורסם14/06/1221:03 ![]() צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל |
המצרכים :
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות. 2מחממים שמן במחבת רחבה ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שהוא מזהיב ומוסיפים פלפל חריף, זיתים, מלח ופלפל, ומטגנים מספר דקות. מצננים. 3מוסיפים לתערובת גם את הביצים ואת הפלפל הלבן, ומערבבים. 4משטחים את בצק העלים ומרדדים בעזרת מערוך. 5עכשיו יש שתי שיטות: אפשר להכין מנות אישיות כמו בורקסים קטנים או רולדה גדולה וארוכה ממנה פורסים לכולם. למנות האישיות: בעזרת רינג גדול קורצים עיגולים, מניחים במרכז כפית גדושה מהמילוי ומקפלים קצה אחד לשני (לצורת חצי עיגול). מהדקים עם מעט מים ובעזרת מזלג סוגרים הרמטית. לרולדה הגדולה: מניחים בקצה אחד של הבצק תערובת ביד נדיבה בטור עבה. לוקחים את קצה הבצק בצד עם טור המילוי ומקפלים מעל התערובת. מהדקים קלות ומגלגלים עד קצה הבצק. מהדקים שוב. 6מורחים ביצה טרופה על המאפה (או מאפים) בעזרת מברשת, ומפזרים מעל שומשום או קצח. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה (ברווחים, אם אתם אופים מנות אישיות) ואופים כ-30 דקות למנות האישיות, או 40 דקות לרולדה הגדולה. * הצעת הגשה: רוטב צ'ימיצ'ורי טרי, או עגבניות טריות מרוסקות עם מלח. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! תגיות:בצק עלים https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%91%D7%A6%D7%A7+%D7%A2%D7%9C%D7%99%D7%9Dאמפנדס https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%90%D7%9E%D7%A4%D7%A0%D7%93%D7%A1ביצים https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%91%D7%99%D7%A6%D7%99%D7%9Dטעימא https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%98%D7%A2%D7%99%D7%9E%D7%90מתכון https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%9F ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |